Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Försmak Välkommen sommar / I säsong Ingen sommar
utan dill / Tips / Kvicka sommarluncher Just hemkommen från stranden, med trötta barn med kurrande magar ? Här är snabbfixade semesterluncher. Boostade pannkakor, våffelmackor och superpasta går hem hos de små, tror vi! Matiga pannkakor Pannkakor är sällan fel, särskilt inte om du gör dem mer matiga genom att boosta dem med en burk vita bönor eller kikärter. Mixa med lite av mjölken, gör i övrigt som vanligt. Tips: Funkar även som ugnspannkaka. Hiva-i-pasta Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. När det återstår 3 minuter, tillsätt broccolibuketter och frysta gröna ärter. Häll av och blanda med pesto. Bjud med riven ost. Grillade mackor Mackor grillade i våffeljärn är det perfekta sättet att använda rester från gårdagens grill eller tacomiddag. Lägg tacofärs, grillad kyckling, skivad korv, majs, grillade grönsaker — eller vad du nu har, mellan bröd. Addera ost och grilla frasigt. Bjud med morotsstavar. Psst! Se fler tips för hungriga på sid 11. 8 Hemlagat En meter hög, spröd och med blommande gula kronor mot slutet av sommaren. Doften lätt stickande, smaken starkt aromatisk. Så känner vi igen dillen, som faktiskt är en ört. Vi människor har använt dill väldigt länge, örten omnämns redan 1 500 f Kr. Dill odlades också inom romarriket, de tog med sig växten norrut och munkar spred den vidare till oss här i Skandinavien. Kanske har du sett dillen där den växer vilt, om du semestrat i Medelhavsländerna. Dill har ursprungligen använts som medicinalväxt, men idag är den främst en populär krydda. Inte minst kokar vi vår färskpotatis i dillblad. Dill är ett hållbart val — både dillkronor, blad och frön används. Ta hand om sommarmaten! Kall hemresa Se till att kött, kyckling, fisk och andra kylvaror kommer in i kylskåp så snabbt som möjligt. Om det är varmt och om det dröjer innan du kommer hem, ta med en kylväska med kylklampar att förvara kylvarorna i. Tina kött Ska du grilla kött som varit fryst — tina det ordentligt. En otillräckligt tinad kyckling, t ex, kan vid grillningen bli färdiggrillad på utsidan och vara halvrå inuti. Tina gärna fryst kött, fisk och fågel i kylskåp eller i ett kallt vattenbad. I kylskåp tar det ca ett dygn att tina en kyckling eller en större köttbit. Det går snabbare att tina genom att sänka ner förpackningen i kallt vatten. Du kan också tina i mikrovågsugn. Kött, fisk och fågel som tinas i mikrovågsugn bör tillagas direkt efter upptining. / Nytt i din Hemköpsbutik Tänk på vid marinering När kött marineras kan bakterier från köttet överföras till marinaden. Därför ska du inte använda den tidigare använda marinaden på det färdiggrillade köttet. Gott för midsommarbordet: Vegoköttbullar Smaksätt, forma och tillaga vegetariska köttbullar av formbar vegofärs. Säljs djupfryst, 850 g, från Garant. Färdig färskost till brödet Smart och smakrik färskost på brie. Från Président. Sött till dessert Lindors Salted Caramel — mjölkchoklad, karamell och salt i en välsmakande mix, som blir en söt avslutning på midsommarmaten. Smaklig spis!
Hemlagat Snabbfixat Sista-minuten-skafferi.
Hemlagat Spisa med Lisa Välkommen ut i Lisas kök!
Hemlagat Fridas matkärlek Frida Ronge inspirerar o
ss till nordiskjapansk mat.
Hemlagat Bästa grilltipsen Från rub till efterglöd
.
Hemlagat Midsommarmixat Klassiskt med ny fräschör.
Hemlagat Sött med finess Galette, glass & annat sö
tt som toppar sommaren.
Hemlagat Sommardrinken Rabarber i glaset, tack!