DT 1
intervju färger och former. Om man studsar de tan
kar som ni har på Dugges med hur ni tänker kring hantverk och det ni gör så skulle man aldrig fuska med någonting. Det får gärna vara konstiga kombinationer men det ska vara välgjort. Då kan man börja gräva i vilka material man kan använda, vi kanske inte kan jobba med billiga skitmaterial till exempel. Istället har vi rejäla material i form av stengolv och sten på baren, vi jobbar mycket med trä och många av färgerna kommer från Dugges grafiska profil. Resultatet landar i en bar fylld med spännande små detaljer såsom stengolvet som matchas snyggt med bardisken vars gröna och bruna inslag är gjorda av gamla ölflaskor. Bänkar, bord och pallar som löper längs med ena sidan av lokalen är låga och bjuder in till en varm och hemtrevlig känsla. Även krogtoaletterna flyter samman med inredningen och visar upp en stilren sida med genomtänkta detaljer som man sällan annars skådar i just krogmiljö. Staffan: Jag tror att omtanke har varit ganska viktigt, att man fått arbeta med detaljer. Jag tycker själv att det är så tråkigt när man kommer in till ett ställe och det saknas. Det värsta är när det är ofräscht på toan, då undrar man hur det ser ut i köket. Vi försöker hitta sätt som gör att folk kan vara här, kanske kommer det att kunna vara öppet under dagtid och folk kan sitta och jobba. Det finns eluttag överallt. Vi har försökt hitta sätt att tillgodose många olika behov utöver restaurangen och ölen. Dugges filosofi har även fått flyta som en röd tråd genom menyn som skapats tillsammans med kocken Gustav Trädgårdh. Gustav berättar att han åkte ut till Dugges bryggeri för att bekanta sig med sortimentet och provsmakat dryckerna, därefter har de gemensamt tagit fram koncept, menyer och filosofier. Istället för att enbart servera mat med inspiration från ett specifikt land eller en region har djungeltrumman.se 17