DT 1
intervju Gustav: Man ska kunna käka sig mätt utan
att känna sig luggad på pengar och det tycker jag är skitroligt. Därför måste vi arbeta med billiga råvaror. En billig råvara är inte alltid detsamma som en dålig råvara men framförallt är en dyr råvara inte alltid en bra råvara. Då de billiga råvarorna är en viktig del i Dugges meny har de fått ta bort mat som ädla fiskar, dyra köttstycken och döda djur och istället arbetat mer med grönsaker, baljväxter, mejerier, örtväxter och rotfrukter som presenteras med en liten twist. Något som faller Gustav väl i smaken då han berättar att han delar den inställningen till mat även privat. Gustav: Så tror jag att fler borde leva och så tror jag att fler kommer att leva. Dels ligger det i tiden men framförallt är det gynnsamt för både människa och jordklot. I och med att vi har en sådan prisbild så kommer många människor komma hit, inte bara en viss typ av människor utan alla. Jag tycker att blandat är godast, det är härligt om det är en blandad publik. Gustav fortsätter: — Målet är tre rätter under 200 spänn och det kommer vi kunna hålla. Jag vet inte ens om McDonalds klarar av det. Jag respekterar McDonalds då de är väldigt konsekventa men det är inte en sådan väldigt bra kvalitet. Men konsekvens är bra och det är något man måste hålla på, allt måste vara bra. Dugges och Gustav valt att satsa på en levande och föränderlig meny med smaker från hela världen - precis som Dugges egna ölsortiment. Här kommer det finnas mer fasta rätter medan andra delar av menyn är lite mer rörliga. Det viktiga är att det känns levande. Gustav berättar att just prisbilden har varit ett tydligt mål i utformningen av menyn där fokus har legat på att det ska vara prisvärt för gästerna. 18 djungeltrumman.se Hos Dugges Pils ska gästerna kunna plocka friskt från menyn och Gustav berättar att det kommer vara lätt att välja rätt, bara man går på känsla. Rätterna kommer inte att vara fullportioner utan tanken är att man sa kunna bli mätt på ungefär tre rätter och klara sig på några hundralappar. Gustav: Jag tycker inte att man ska beställa förrätt, varmrätt och dessert utan man tar en rätt och sen går man och sätter sig och käkar och dricker. Efter lite dösnack och en härlig stund går man och beställer en dryck och rätt till och låter känslan styra. Jag tycker inte att det ska finnas något ramverk eller några pekpinnar, man ska få göra precis som man vill. Frihet är viktigt. Tomas: Vi sänker nästan tröskeln till att komma in med maten och ölen, sedan vill vi erbjuda folk till att stiga in i vår värld. Vi vill att det ska vara som att du kliver in i Dugges varumärke. Du blir överraskad över hur fint, prisvärt och förhoppningsvis skön stämning det är.