Örebro Läns Tidning 1
örebro läns tidning | samtalet Kafé National som
det en gång såg ut på platsen där Vågen finns idag. upp något som är intressant så… mest handlar det om att jag och min kompis Robert Larsson är DJ:s när tillfälle ges. Det är på den nivån mitt musicerande och musikintresse befinner sig just nu. Erik är örebroson i grunden och uppväxt vid Oskarstorget och man kan säga att han återvänt till sina rötter eftersom han efter att ha pluggat i Göteborg återvände till just de östra stadsdelarna av Örebro. – Öster, det är hemma för mig. Och sporten finns liksom i blodet. Vad studerade du i Göteborg? –Grafisk form – typografi. Farfar var typograf på FG Larssons tryckeri och jag har kvar en gammal tryckpress i källaren. Innan det läste jag Sam Ekonomi på Risbergska. Efter det blev det arrangörsgrejer för kyrkan där jag bland annat bokade band och så Frizonsfestivalen som jag levde med under många år. Många av de vänner jag träffade då har jag kvar idag. Det är elementärt hur man fick utformas kreativt och det finns en mänsklighet som jag gillar med det. Idrott, musik och så kommunikation? – Det finns ett släktskap mellan det språkliga och det grafiska. Allt började med att jag fick skriva skivrecensioner för tidskriften Trots Allt där Magnus Sundell var chefredaktör. 2010 blev Erik kontaktad av Eva Palmér på ÖSK med ett erbjudande om att bli biljett- och souveniransvarig. – Jag var ute vid Väringen med kompisar när jag fick det där telefonsamtalet och det kändes helt rätt. Vi hade ju drivit Kubanerna då några år och hos ÖSK fick jag sedan chansen att göra alla möjliga saker och när jag slutade där var det som kommunikatör. Sedan 2 ½ år är nu Erik kommunikatör för Örebro Teater. – Ja, jag har landat där och får göra väldigt olika saker. Det handlar både om att följa föreställningarnas gång på teatern som att följa när de är ute på turné i länet. Här är fokus att se till att föreställningarna har publik – att de drar folk. Och det görs genom att ha koll på biljettförsäljningen där målet är fullsatta föreställningar. Arbetet innehåller allt från att skriva texter till att uppdatera social medier. Allt sker dock inte på heltid. – Nej, jag arbetar där 80 procent och en dag i veckan ägnar jag mig åt min egen kreativa lekstuga med allt det andra jag gör. Jag är på en väldigt bra plats just nu i livet med ett rikt socialt liv. Finns det något mer på din bucketlist? – Att driva restaurang. Jag är väldigt matintresserad och någon gång i livet vet jag att jag kommer att öppna ett matställe. Jag tänker på det hela tiden. Sedan skulle jag vilja resa mer. Belfast eller varför inte äta sushi i Japan? Och kanske hänga en stund i Marseille… Unika miljöer med fantastiska möjligheter. Vi är leveransbageriet med caféerna som kan erbjuda det lilla extra men även kapaciteten att leverera det stora. På Lill-Annas på Örebro Slott kan vi även erbjuda allt från heldags konferenser till födelsedagsfester eller vinprovning i härlig slottsmiljö. Möjligheterna är oändliga bara fantasin sätter gränserna. Våra caféer finns på Örebro slott och bageriet i Kumla på Marsvägen 7. Vi har även försäljning av vårt goda bröd på USÖ i B-huset och M-huset • 019-583200 • www.lill-anna.se 14