Utmärkt Göteborg 1
Det var i slutet av sommaren 2018 som Robert best
ämde sig för att fullt ut satsa på pizza ute i Gamlestan. Han fick nys om att en av världens bästa pizzaiolos var ledig, och anställde honom så fort det bara gick. Emanuele Malgioglio har bakat neapolitanska pizzor på några av Italiens bästa ställen, och här i Göteborg har han bland annat coachat de hyllade restaurangerna Bröd och Ved samt hotell Bellora. I Gamlestan är det dock mästaren själv som bakar de runda underverken. — Det handlar ju om mycket mer än att bara slänga in en vedugn och tro att man kan göra neapolitanska pizzor. Det är ohyggligt stor kunskap som ligger bakom att göra de här degarna, för det handlar väldigt mycket om degen. Emanuele har ju jobbat på de bästa pizzeriorna i Italien under många år och lärt sig hur man gör de här degarna. Ett sådant guldkorn släpper man inte, och jag är otroligt privilegierad att få ha med honom i teamet. Många tyckte att Robert var galen i början, eftersom att Majorna och Gamlestan inte är självklara platser att starta restauranger på i Göteborg. Att få människorna i staden att vidga sina vyer är dock en av hans hjärtefrågor. Han påpekar hur vi när vi är utomlands gärna upptäcker 27