Nolltretton 1
4 julklappstips till matälskaren revöhe b Att lag
a mat ska vara roligt! Låt matglädjen smitta av sig genom att ge bort en kokbok i julklapp. Vi har valt ut fyra böcker som vi hoppas ska inspirerar till nya köksupplevelser. TILL FÖRÄLDRARNA HUSMANSKONSTER Leif Mannerström / Norstedts Efter 60 år vid spisen återvänder Leif Mannerström i högform till sin paradgren och den mat han älskar mest. Husmanskosten tillagad i ett varmt kök med rykande grytor och kastruller, härliga dofter från goda och närodlade råvaror. Rejält, gott och rikligt, mat att samlas kring. Här finns mängder med recept på soppor, fisk, fågel, kött, vilt och desserter. En Biff Rydberg, en ramslökssoppa, det kokta hönset i currysås, slottssteken, kåldolmarna på lamm, en osso bucco, krusbärskrämen och mycket, mycket mer. TILL VEGETARIANEN DEN GODA GRÖNA JULEN Karoline Jönsson / Norstedts Skönaste julen med godaste maten - och allt är helt vegetariskt! Den goda gröna julen har alla recept du kan önska för en verkligt god jul från glöggmingel och adventsfika till vintermiddagar, ett fullspäckat julbord och godis att slå in i en klapp.Här hittar vi klassiker som köttbullar, Jansson, lussekatter, ostkaka och inläggningar i grön kostym varvat med nykomponerade grönsaksrätter av vinterns råvaror. Det blir en högtid som ingen vill missa med mat som passar hela släkten och du kommer önska att julen varar än till påska! TILL GLOBETROTTERN SHAKSHUKA: Jerusalems kök - mat utan gränser Nidal Kersh / Bonnier Fakta Äntligen kommer den första svenska boken med mat från Jerusalem och regionerna runt staden – Mellanösterns smältdegel där så många internationella kök möts. Mat känner inga gränser. Det gör inte recepten i den här boken heller. Schnitzel med pommes frites och arabisk sallad. Den kryddiga tomatgrytan med ägg - Shakshuka, som kokas direkt i såsen. Hummus som i dag är så spridd att ingen tänker på dess ursprung. Falafel som kanske en dag kan rädda världen från för mycket köttätande. TILL TONÅRINGEN 5 INGREDIENSER: Snabb och enkel mat Jamie Oliver / Bonnier Fakta Fem ingredienser, det är allt du behöver för att komponera en smakrik, näringsriktig och god måltid. Det är i alla fall Jamies Oliver övertygelse. Med fler ingredienser än så blir det bara krångligt. Jamie Oliver vill att matlagning ska vara enkelt och möjligt för alla som vill bli bättre kockar i ett stressigt vardagsliv. Han vill hjälpa oss att lösa ett av de stora bekymren vi ständigt tampas med: Vad ska vi äta till middag? Och han vill att det ska vara välbalanserad, nyttig och god mat som får oss att må bra. PREMIÄR! Nu har vi börjat baka våra populära semlor! Beställ Lilla Brödbodens Julpåse senast 20:e dec. och hämta den 23:e dec. Endast 149:Ord. pris 199:Innehåller: Saff ranslängd, doppebulle, kavring, vört med el. utan russin och pepparkakor. Decem GRINDGATAN 79 • Tel: 013-12 11 60 • Mån-Fre: 0500 -1600 Lördag: 0700 -1500 NOLLTRETTON 43 Endast för publicering i Nolltretton / Nollelva a V r tx e a hi n e ! G e dr rö f ber u dt od