Nollelva – Norrköpings Nöjestidning 1
KROG För tredje året i rad kommer Sweet Comedy Cl
ub till Elite Grand Hotel. Först ut är Messiah Hallberg och Johanna Nordström den 27/3. Black Jack slog genom i Colin Nutleys film med just namnet ”Black Jack”. Den 5 april spelar de upp till dans på Borgen. Almas Läte spelar på Broadway den 30/3. Det blir kända och bortglömda hits från 60- och 70-talet. Och det är fri entré. Titiyos första svenskspråkiga album, ”13 Gården”, tog henne ut på vägarna igen efter sju års uppehåll. Den 6/4 kommer hon till Arbis och spelar. I samband med releasen av albumet ”Hard to catch” uppträder Marx Gallo på Trappan den 30/3, uppbackad av bandet Hilltown Syndicate. Nathalie – en passionerad sommelier och restaurangägare Nathalie Salibson har länge jobbat inom restaurangText & Foto: Camilla Larsson branschen och har en stark passion för vin. Hon är utbildad sommelier och driver Gamla Bryggeriet i Norrköping. Nathalie är uppvuxen i Stockholm och har alltid varit en driven person som gillar ansvar. Restaurangbranschen har funnits med länge – från början som ett extra jobb när hon var ung och idag driver hon en egen restaurang i Norrköping. – Jag märkte väldigt tidigt att det var en bransch som jag ville satsa på då jag är en väldigt social person som gillar att träffa nya människor, samt älskar mat och dryck, säger Nathalie. För sju år sedan tog hon och hennes man över Våffelmakeriet i Norrköping. – Vi drev det i ett par år innan vi gjorde om stället till en restaurang som vi döpte till Gamla Bryggeriet. Vi hade redan från början bestämt oss för att satsa på en restaurangverksamhet, berättar hon. SVENSKA OCH EKOLOGISKA RÅVAROR Idag är restaurangen mycket uppskattad och särskilt känt för sitt viltkött. I restaurangen finns också en mysig del vid namn Bakfickan där de serverar goda tapasrätter med en skandinavisk touch. – Vi jobbar mycket med svenska och ekologiska råvaror från gårdar runt omkring och är väldigt noga med vilka råvaror vi använder. Något annat som ligger Nathalie särskilt varmt om hjärtat är drycker, speciellt vin, och för två år sedan utbildade hon sig till sommelier i Stockholm. – Mitt intresse för vin har funnits där väldigt länge och att läsa till sommelier var något av det roligaste jag gjort. Vi har väldigt vinintresserade gäs38 NOLLELVA Att få besöka fler vingårdar är en dröm som Nathalie har för framtiden. Foto: Shutterstock ter som kommer hit och jag håller i många olika vinprovningar, berättar hon. När hon inte är på restaurangen tillbringar hon mycket tid i stallet på Norrköpings Fältrittklubb där hon även sitter med i styrelsen. Vad är det roligaste med ditt jobb? – Att man utvecklas varje dag och träffar så många härliga gäster. Sedan tycker jag om att jobbet är så varierat – ena dagen hjälper jag till att servera, nästa håller jag i en vinprovning och tredje provsmakar jag en ny meny och tar fram nya viner. Vad har du för framtidsplaner? – Att komma ut och resa mer och gå på vingårdar. Jag hoppas på att kunna vidareutbilda mig inom sommelieryrket i framtiden och få ännu mer erfarenhet och kunskap. En annan framtidsplan är att kunna importera egna viner. Skrattfest på Elite Grand Hotel Text: Camilla Larsson Foto: fv. Johanna Pettersson & Robert Eldrim Upplev stand up på Elite Grand Hotel i Norrköping när Sweet Comedy Club anordnar två roliga kvällar under våren. Den första kvällen onsdagen den 27 mars gästas man av Johanna Nordström och Messiah Hallberg och den andra kvällen fredagen den 10 maj är Özz Nûjen och Patrik Larsson på plats. Vi kan förvänta oss två kvällar med skrattet i centrum. – Komikerna gör kvällen och vi kan egentligen förvänta oss vad som helst. Som alltid med stand up händer mycket i stunden och de här fyra har väldigt bra scenkontakt och är duktiga på att interagera med publiken, säger Augin Damar som driver Sweet Comedy Club. Det är tredje året som Sweet Comedy Club fixar med stand up på Elite Grand Hotel och när idén om en stand up-klubb började gro kände Augin att han ville göra något mer än att bara erbjuda högklassig stand up. – En sak som är unikt med kvällarna är att alla som kommer blir bjudna på godis. Det är därifrån namnet Sweet Comedy Club kommer ifrån. Jag kände också att jag ville kombinera nytta med nöje och beslutade mig för att 10 % av vinsten varje säsong går till någon insamling eller hjälporganisation. I år kommer pengarna att gå till ”Min Stora Dag” som hjälper till att uppfylla önskningar för svårt sjuka barn och ungdomar. Det känns väldigt fint att kunna hjälpa till, säger Augin. Varför ska man besöka Sweet Comedy Club? – Man får se bra namn, det bjuds på godis och det blir en kul kväll samtidigt som man bidrar till något gott, och det tack vare all den fina publik som kommer.