NG Malmö 1
1& 6 MÖTER ANNA & HANS SHIMODA Anna och Hans Shim
oda är skvallerparet som gör dundersuccé på Aftonbladet. Vad hade fått dem att suga Micael Bindefelds kuk? Och vilken är den godaste snitten de någonsin har ätit? Döskalle & Mästerligt tog diktafonen ur deras händer och riktade den mot dem. FOTO: MARTIN HENNINGSSON 6 Det känns som att ni tar alla kändisar på samma allvar. Det spelar ingen roll om det är Danny Saucedo eller någon som åkte ut i första omgången av Mästerkocken för tre år sedan. Har man någon gång varit med på tv är man känd och så är det med det. Stämmer det? Hans: Ja, det får jag nog säga. Jag tror inte att vi tänker så medvetet. Men vi gör det bara. Anna: Det är viktigt att behandla alla med respekt. Sen är det också så att de som åker ut tidigt i Mästerkocken är härliga att prata med. Många som har varit med lite längre i gamet kan vara lite för medievana. H: Sedan vet man ju aldrig vilka som blir stora heller. Så det är bra att hålla sig vän med dem. 6 76 Det verkar gå väldigt bra för er just nu. Ni kniper löpet flera gånger i veckan. Vad är ert framgångsrecept? A: Vi pratade lite om det i veckan… 1 1 Ni satt och pratade om vad som är ert framgångsrecept? ”Hur har vi blivit så här framgångsrika egentligen?”. A: Nej. Vi satt och funderade på hur länge vi har jobbat. Nu låter vi som mumier men sammanlagt har vi 45 års erfarenhet… Är ni så gamla? A: Nej, jag har varit i branschen i 15 år och Hans typ 30. Efter sammanlagt 45 år i branschen har man kanske lyckas knyta lite kontakter och fått lite erfarenhet och förhoppningsvis lite nyhetsnäsa. H: Rent konkret har vi börjat lära oss vad som funkar. Från början var vi lite ”accidental heroes”. Vi lyckades få en artikel om att Weise rasade mot julvärdarna som blev löpsedel. Sedan gjorde vi lite söndagsintervjuer som också blev löp, eftersom kändisarna sa bra saker. Nu har vi börjat fatta lite hur Aftonbladet tänker. Tryckta tidningar i dag vänder sig till stor del till folk som är 50 plus. Då är det mycket artros, sjukdomar och sådant som de är intresserade av. NÖJESGUIDEN | NR 10, 2019 1 Så framgångsreceptet är att hälsa på gamla kändisar och fråga vad de har för sjukdomar? H: Vi hade sista intervjun med Arne Weise. Bara en sådan sak. Nej, men man gör det med hjärta. A: Vi älskar verkligen vårt jobb. Det kanske är därför vi jobbar på så in i helvete. 6 1 1 Vad är ni mest stolta över i era yrkeskarriärer? H: Vi har ju gjort så jävla mycket. Men nu när vi har kommit in på Aftonbladet så blir man ju stolt över att få göra de långa intervjuerna med människor som man respekterar. Man får summera ett helt yrkesliv med Ann-Louise Hansson. Vem är Ann-Louise Hansson? H: Vem det är? Gud, det är en jättejättestor artist. Hon var med i Mellon senast. Hur stor är hon? H: Jättejättestor. 1 1 6 Är det konstigt att jag har missat henne? H&A: Ja! Jaja. Åter till vad ni är stolta över. A: Vi är till exempel väldigt stolta över att vi lyckades få en intervju med Lasse Kronér i vintras. H: I stort sett den första han gjorde efter hela… A: Soppan. Det kändes jättekul att vi fick det förtroendet. Hur kommer det sig att han valde er? H: Det är ju att vi har haft kontakt med honom så länge. Jag har haft kontakt med honom i en väldigt massa år. Han uttryckte det rakt bokstavligt som att han har förtroende för oss. A: Att få höra en sådan sak värmer så otroligt mycket. Man blir så otroligt stolt. 1 Kan ni någon gång känna att ni har slösat bort era liv på kändisar? A: Nej!