Friluftsliv Ledaren
Friluftsliv Friluftsnytt
Friluftsliv Ögonblicket
Friluftsliv Nyfiken på: Susanne Holmqvist
Friluftsliv Nyfiken på: Rickard Svedjesten
Friluftsliv Trygg på hal is
Friluftsliv Sportlov hemma
Recept: Het pasta med halloumi, chili och tomat 2
portioner 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 pkt halloumi 1 liten chili Parmesan Valfria kryddor, t ex oregano Rött matlagningsvin 2 pkt krossade tomater Olivolja till stekning + salt och peppar Valfri färskpasta GÖR SÅ HÄR: 1. Stek gul lök i olivolja, tillsammans med finhackad vitlök och chili. När löken är lite mjuk häller du i två paket krossade tomater. 2. Låt koka upp tillsammans med en skvätt rödvin och kryddor. 3. Skär upp halloumiost i små bitar och tillsätt direkt i tomatsåsen (man kan naturligtvis steka osten innan med löken, men konsistensen blir mjuk och fin efter en kort stund i grytan). 4. Lägg i färskpastan i tomatsåsen och låt koka tills den är mjuk. 5. Servera med riven parmesan och njut! 2. Gå ut och laga finmiddag Klä på dig varmt och flytta ut middagen i naturen. Allt smakar bättre utomhus och du kan samtidigt bjuda in lite fler gäster som inte kan träffas inomhus i pandemitider. HUR: Välj vilken nivå som du vill lägga matlagningen på. Mycket som man gör hemma kan man också göra utomhus. Kanske skär du upp och förbereder det mesta, eller så hackar du grönsakerna i skogen. Satsa på värmande rätter som grytor eller krämig pasta. Vill du göra det enkelt för dig kan du laga köttfärssåsen hemma och ta med termos. Då behöver du bara koka pasta på köket. Men – var inte rädd för att laga en hel måltid på plats, det är roligt! TIPS: För att ha det så bekvämt som möjligt – ta med förstärkningsplagg. Det är viktigt att inte frysa. Drick gärna något varmt medan du lagar maten, förslagsvis glögg eller te. Mat som lagas i endast en och samma gryta och innehåller mycket vatten är bra vintermat. Det håller värmen bra! MER INFO: Spana in boken Eldmat, utgiven på Calazo förlag. Där finns gott om inspiration. »Mycket som man gör hemma kan man också göra i skogen. Det är viktigt att inte frysa. Drick gärna något varmt medan du lagar maten, förslagsvis glögg eller te.« 40 friluftsliv#1–2021 foto: emma mattson
Friluftsliv När ute blev inne
Friluftsliv Säker på vinterfjället
Friluftsliv Test av underställ
Friluftsliv Det lilla extra
Friluftsliv Landet runt
Friluftsliv Sista ordet