Hemma Hos 2/2020 1
Tävla och vinn Klimatsmarta favoriter Svara på fr
ågan på sista sidan i detta nummer av Hemma Hos och du kan bli en av tre vinnare som får Karin Sundgrens kokbok No waste Just taste på posten. 4PESTO PÅ STJÄLKAR portioner 50 g örtstjälkar av till exempel basilika, libbsticka, persilja eller vattenkrasse 1 dl solrosfrön 0,5 vitlöksklyfta 0,5 tsk salt 2 msk kallpressad rapsolja 1 krm malen svartpeppar Gör så här: 1. Strimla alla örter och stjälkar fint. 2. Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite av rapsoljan och en nypa salt tills de har fått en rostad ton och doftar nötigt. 3. Hacka örterna ytterligare tillsammans med de rostade fröna och vitlöken på en skärbräda så allt blir en grov massa. 4. Lägg över i en skål och tillsätt resten av oljan, salt och peppar. 4SALLAD PÅ BLAST portioner Den här anpassningsbara salladen kan både funka som en sidosallad och som bas till en matigare sallad. Ca 100 g blandad blast 2 msk frön, exempelvis solrosfrön 0,5 msk rapsolja Ca 160 g ost 1 msk olivolja En nypa flingsalt Nymalen svartpeppar Gör så här: 1. Skölj blasten noga så att jordbakterier och sand inte sitter kvar. Snurra i en sallads slunga eller låt rinna av på en handduk. Är blasten stor kan du strimla eller riva den i bitar. 2. Rosta fröna i en panna med lite rapsolja tills de har fått färg och doftar nötigt. 3. Bryt osten i bitar eller riv den på ett rivjärn beroende på om du valt en mjuk eller hård ost. 4. Blanda blasten i en bunke och dressa med olivolja, salt och nymalen svartpeppar samt ost efter tycke och smak. Strö de rostade fröna över salladen. HEMMA HOS NUMMER 2 2020 23