Lera 1
Q Charken för tankarna till förr i tiden. ULäcker
t handmålat kakel för att skapa olika scenerier. – Jobbar man med färskvaror är kraven höga, både från oss själva och från hälsomyndigheten. Hygienfrågan tar vi på stort allvar, förklarar hon. EVAS UPPGIFT VAR därför att välja material som passade Sabis historia och som skulle hålla länge. Tidigare har hon arbetat mycket med hotellmiljöer och det var en utmaning att få ihop funktion med design i en matvarubutik. – Det är mycket att tänka på gällande mathantering, eftersom det ska vara lätt att hålla rent och butiken ska hålla i minst tio år. Det kan vara en fördel att komma från en annan bransch, man är inte för styrd och tänker utanför boxen, säger hon. Under tiden butiken renoverades stängdes en del i taget ner, vilket krävde en hel del tålamod från både personal och kunder. – Det fungerade jättebra. Vi visade hur framtiden skulle se ut på vepor i butiken, vilket jag tror gav kunderna lite hopp, säger Eva. När renoveringen var klar anställde Sabis mer personal till de olika avdelningarna. En chocolatier som bakar praliner och egen tillverkning av macarones erbjuder kunderna det där lilla extra. ■ ”Halva upplevelsen är kaklet. Det spelar en stor roll i skapandet av de olika kulisserna.” EVA STEINWALL, DESIGNER K AKELFAK TA CHARK/SPISEN: Giglio 20x20 handtryckt färg manganese BAGERI: LR 20 capri 20x20 handtryckt färg svart FISKAVDELNINGEN: LR LA RIGGIOLA 20x20 handtryckt och handmålat Mer info: lariggiola.se LERA #1 2014 35