Nolltretton 1
KROG Är du över 40 och vill ut och dansa? Då kan
du testa Disco 40 Plus på Backstage den 30/11. Det blir musik från 70, 80 och 90-talet och hög stämning. Många ställen i stan anordnar pubquiz, bland annat Bishops som kör den 1/12 klockan 17.00. Samla ihop ett kompisgäng och testa dina kunskaper. I år har det gått 30 år sedan Jakob Hellman släppte sin hyllade (och enda) skiva ”...och stora havet”. Den 4/12 spelar han på Konsert & Kongress. Klubb Din Mamma har börjat köra konserter på Platens bar. Den 23/11 står Name the Pet på scenen. Vocé är ett nytt nattklubbskoncept som kör på DOOM den 7/12. De utlovar galna kvällar med ett landskap av musik, liveakter, dans och glädje. Niklas vill etablera Cabo i fler städer Text & Foto: Camilla Larsson Niklas Karlsson gick en bartenderutbildning för 13 år sedan och har sedan dess jobbat inom krogbranschen. År 2018 fick han anställning på Cabo Mexican och är numer driftansvarig för Cabo både i Linköping och Norrköping. I grund och botten är Niklas utbildad inom bygg, men efter ett tag inom branschen tröttnade han på tidiga morgnar och utbildade sig till bartender, mest som en kul grej. Men han fastnade direkt för krogvärlden och har sedan dess jobbat i flera barer i Linköping, sedan februari 2018 hittar vi honom på Cabo. – I 12 av mina 13 år inom branschen har jag varit barchef och sedan några månader tillbaka fick jag min titel som driftansvarig både för Cabo Mexican och Cabo Taqueria. Jag jobbar numer mycket med schemaläggning och beställningar, men även en del i baren, berättar Niklas och fortsätter: – Jag trivs jättebra, jobbet är väldigt socialt och ingen dag är den andra lik. Sedan har jag ett intresse för drycker och tycker det är roligt att blanda drinkar. På Cabo har vi en originell drinklista där vi skapar alla drinkar själva och i princip alla innehåller tequila, Sveriges svåraste spritsort. Det är en väldigt kul utmaning. Vi har cirka 42 tequilasorter och är väldigt stolta över det sortiment som vi kan erbjuda. Vad är det bästa med att jobba på Cabo? – Stämningen, när lokalen i Linköping är fullsatt är den oslagbar. Även maten är väldigt spännande – vi är den enda riktiga mexikanska restaurangen i Lin44 NOLLTRETTON köping. Sedan är vi ett fantastiskt team som jobbar på Cabo. Hur har krog- och restaurangbranschen utvecklats? – Det har kommit många nya restauranger, vilket är jättekul och ställer högre krav på restaurangerna. Allt fler börjar även nischa sig mer och specialisera sig på en kultur eller matsort jämfört med tidigare då många satsade i huvudsak på kött och burgare. Vad har du för framtidsplaner? – Driva Cabo vidare och etablera restaurangkonceptet i fler städer. Vi vill bli bäst i Sverige på det vi gör. FAKTA Niklas Karlsson Ålder: 33 år. Gör: Driftansvarig på Cabo Mexican och Cabo Taqueria. Intressen: Matkultur. Favoritmat: Cabos sotade tonfisk. Favoritdryck: Negroni, det är en bitter klassiker! Avsluta veckan hos Quality Hotel Ekoxen Fredagen den 29 november händer det saker hos Quality Hotel Ekoxen. Förutom att det är premiär för deras traditionella julbord så drar de även igång sitt nya AW-koncept LEIF – Leave Early It’s Friday. – Självklart är fredagen en dag som alltid borde firas och vi vill gärna fira den ihop med Linköpingsborna. Flexa ut lite tidigare från jobbet, dra ihop kompisgänget eller kollegorna och dra på en riktigt härlig after work med det där lilla extra, säger CarlHenric Fjäll, Sales Manager på Quality Hotel Ekoxen. DJ OCH BRA PRISER LEIF startar 16:00 utvalda fredagar och under dessa eftermiddagar/kvällar kommer det finnas en DJ på plats som ser till att hålla stämningen på topp redan från start. Dessutom är det bra priser i baren och hotellet erbjuder även något enklare att äta – en perfekt after work helt enkelt. Så dra med dig kollegan och lyssna till Quality Hotel Ekoxens motto – Leave Early It’s Friday! – Vem vet, kanske bjuds det till och med på en överraskning under dessa AW-kvällar. Oavsett så garanterar vi en härlig eftermiddag och kväll där fredagsfeelingen är på topp, avslutar Carl-Henric. (CL) Foto: Shutterstock