Omtanke 1
Recept i skördetid Så här års finns mycket att ta
till vara, kanske har ni till och med tillgång till gratis äpplen? Här några säsongsbetonade recept med äpple och rödbetor. Samtliga recept är hämtade från Arlas receptbank. Rödbetsburgare med röd coleslaw Saftiga vegetariska burgare med krämig coleslaw. Rödbetor och getost är riktigt goda smakkompisar och här får de sällskap av friskt äpple också! Ingredienser 4 st 400 g rödbetor 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 3 dl havregryn 1 msk rapsolja 3 ägg ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk smör till stekning 70 | www.ssil.se Röd coleslaw: 200 g rödkål 1 rött äpple 1 morot 50 g getost 2 dl gräddfil 2 krm salt 1 tsk flytande honung Tillbehör: 4 (glutenfria) hamburgerbröd 20 g röda mangoldskott 20 g rödbetsgroddar Gör så här: Skala och riv rödbetorna. Skala och hacka rödlök och vitlök. Blanda alla ingredienser. Forma smeten till 8 biffar. Strimla rödkålen. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Skala och riv moroten. Riv eller smula osten. Rör ihop alla ingredienser. Stek burgarna i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Dela bröden och rosta snittytorna i stekpanna. Lägg ihop bröden med burgare, coleslaw, mangoldskott och rödbetsgroddar emellan. Källa: Recept Hälsa 2016