Nollelva 1
Snabba tilltugg med sommarfeeling Text: Josefine
Nilsson Foto: Benny Nilsson Piña Colada Surprise “Kan man äta en drink? Ja! Med detta fräscha, syrliga tilltugg är det helt plötsligt möjligt.” 1 ananas, 50 g smör, ½ dl socker, 3 msk limejuice, 2 dl kokos, naturell yoghurt, flytande honung Skala och skär ananasen i tärningar. Stek ananasen i en stekpanna tillsammans med smör, socker och limejuice. Stek tärningarna tills de fått en lite gyllenbrun färg. Ta upp tärningarna och börja rosta kokos i en torr stekpanna. Låt kokosen svalna. Rulla sedan ananastärningarna i den rostade kokosen. Servera med yoghurt smaksatt med flytande honung. All Season Favorite Twisted Ocean “En enkel, men fantastiskt god pizza för den oskolade mästerkocken.” 1 förp. kyld smördeg, 1 dl crème fraiche, 125 g färsk grönkål, 1 msk olivolja, 1krm salt, 200 g chèvreost, ½ dl tranbär Sätt ugnen på 200 °C. Bred ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Bred ut crème fraiche och nagga botten. Grädda i mitten av ugnen i 10 min. Ta ut och låt svalna. Blanda grönkål, olivolja och salt. Strö ut grönkålen och smulad chèvreost på botten. Grädda ytterligare 10 min. Ta ut pizzan och strö över hackade tranbär. “Laxrullar… en klassiker, men denna gång med en överraskande twist.” Kallrökt lax, färskost, Santa Maria Japanese Wasabi & Sesame Lägg ut laxskivorna och bre ut färskosten på vardera skiva. Rulla ihop skivorna och rulla sedan laxrullarna i kryddan. Slå in rullarna i plastfolie och ställ in i kylen minst 30 min. Ta ut rullarna, ta bort plasten och skär upp i lagom stora skivor. 3 in 1 Refreshment Seglardröm “Ett snabbt, men framförallt gott, tilltugg för den med lite tid, mycket att göra och som är sugen på sött, salt och friskt på en och samma gång.” Prosciutto, melon (t ex cantaloupe), mozzarella, pesto Skär skinka, melon och mozzarella i munsbitar. Trä bitarna i valfri ordning på ett spett och ringla därefter över pesto. “Varför inte avsluta med ett vinnande koncept? Med detta klassiska tilltugg kommer man imponera på alla som gillar sommar & havet.” Mjuka tunnbröd, smör, räkor med skal/skalade räkor, 2 dl crème fraiche, färsk dill Sätt ugnen på 225 °C. Skala räkorna ifall du har räkor med skal. Skär bort kanterna på brödet och skär därefter upp brödet i trianglar. Bred smör på båda sidor. Rosta brödet i ugnen tills de fått önskad färg. Ta ut och låt svalna. Lägg därefter en klick crème fraiche, några räkor och lite dill på vardera brödbit. Salty dream “Ett underbart sätt att tillföra välbehövligt salt på sommaren - helt enkelt ett måste.” Halloumiost, bacon Skär halloumin i stavar. Linda in varje stav i en baconskiva. Grilla osten tills den har fått önskad färg. 32 NOLLELVA