NG Sthlm 1
STOCKHOLM DOMA BYGGER UT Knackar hål i väggen til
l en ny del. DOROTEA MALMEGÅRDS KROG Doma blir nästan tre gånger så stor när en vägg tas ner och en helt ny del av restaurangen öppnar. Renoveringsarbetet beräknas vara klart i maj månad, och krogen kommer i samband med detta att få cirka 60 sittplatser till. DOMA ÖPPNADE PÅ Nybrogatan 48 för drygt ett år sedan. SKÅNE VINNARE AV MALMÖPRISET BAKOM NY VEGANKROG Förra året kammade Köket Lu hem Nöjesguidens pris för 2019 års bästa krog. Nu öppnar de nytt. DEN NYA KROGEN Rau kommer att ligga vägg i vägg med Luong Lu och Kim Trindhs restaurang vid Davidshallstorg. Menyn är helt växtbaserad och hämtar smaker från lite här och där i Sydostasien. KROGEN ÖPPNAR INOM kort och söker just nu serveringspersonal. TEISHOKU GÖTEBORG TEISHOKUBRUNCHEN PÅ VRÅ ÄR TILLBAKA Nu öppnar VRÅ sin populära Teishokubrunch igen. Här blandas lokala råvaror med japansk matkultur. VRÅ ÄR ENSAMMA i Sverige med att erbjuda Teishoku-brunch, och beskriver Teishoku som hjärtat i den japanska matkulturen. En måltid som serveras på en bricka och kan ätas alla tider på dygnet. Basen för rätten består av misosoppa, ångat ris, stekt fisk och picklade grönsaker. SKÅNE LINNÉA & BASILIKA ÖPPNAR TRE NYA KROGAR Thaikedjan rivstartar året på offensiven. DEN 23 MARS öppnar franchisekedjan Linnea & Basilika på Läreda handelsplats i Hässleholm, och öppningen är en av totalt tre under årets början. I februari fick Malmö sin andra etablering i och med öppningen Noodle Companys tidigare lokaler på Värnhem, och den 18 mars är det dags för Kristianstad. DETTA INNEBÄR ATT det i slutet av mars kommer att finnas totalt 14 Linnéa & Basilika-restauranger i Skåne med omnejd. 86 NÖJESGUIDEN | NR 3, 2021 LINNÉA & BASILIKA BRUNCHEN KOMMER ATT serveras på lördagar från och med den 27 februari mellan 12-16. VRÅs tolkning utgår från lokala hållbara råvaror samt en efterrätt och grönt te. SKÅNE NY KÖKSCHEF PÅ MJ’S På kort tid har en tongivande trio lämnat hotellet på Mäster Johan. Nu står det klart vem som tar över rollen som kökschef. DET VAR I början av året som kökschefen Frida Nilsson lämnade sin tjänst på MJ’s, för att istället ansvara för restaurangutvecklingsarbetet inom ESS Group. Dessförinnan hade såväl Arvid Laban Falk som Hedda Wenster lämnat sina tjänster. NU STÅR DET iallafall klart vem som axlar Frida Nilssons ansvarsområde på hotellet. Det blir Mikkel HOLMSKOV SOM REDAN har varit en del av teamet under två år. – MJ’s för mig är hjärta, hjärta, hjärta. Vår mat är god och den är ärlig. Men för mig är det ingen one-man show, att ha ett starkt team är ett vinnande koncept för mig. Jag och mitt team har en gemensam vision om att alltid leverera på topp och det är där framgången för oss ligger, säger Mikkel i ett pressmeddelande. UTÖVER DETTA HAR MJ’s valt att satsa på att expandera hotellet, vilket har resulterat i 31 nya rum i en egen flygel. Hotellet har nu totalt 83 rum. RUTHS SKÅNE RUTHS HAR ÖPPNAT Det är dags för Bastards tronföljare att ta vid. SÅ SNART RESTRIKTIONERNA lättat är tanken att den nya krogsatsningen Ruths på Mäster Johansgatan 11 ska ha öppet från tidig morgon till sen kväll alla dagar i veckan. Det är onekligen en imponerande ambitionsnivå från gänget som tidigare drev Bastard i samma lokaler. RUTHS HAR FÅTT sitt namn från kocken Andreas Dahlbergs dotter som heter samma sak, och förutom att vara en restaurang kan du även köpa med dig råvaror hem direkt från Ruths delidisk.