med kantareller, syltad lök, Viltskavswrap peppar
rotscream och västerbottenost Ingredienser 6 personer, tid för tillagning ca 1 timma 1000 g stek eller annan bit av älg/rådjur/dovvilt/kron/ vildsvin 250 g kantareller eller annan god svamp 1 gul lök ½ huvud isbergssallad 3 tomater 200 g riven västerbottenost 6 stora tortillabröd Salt och peppar Olja till stekning Gör så här: Skav går lättast att göra då steken är lite tinad. Ta ut steken ur frysen och låt den tina på köksbänken i ca 4 timmar. Det går även att använda matberedare till skavning. Syltad rödlök går utmärkt att göra i förväg och förvara i kylskåp. Tänk på att steka köttet i omgångar för att inte stekpannan ska bli kall och det blir ”kokt” skav. 1. Koka upp vattnet, ättikan och sockret i en kastrull till allt löst upp sig, låt stå och svalna på bänken. Skala och dela rödlökarna på mitten, sedan skivar/strimlar du löken i halvmånar. Lägg det sedan i den ljumma lagen. Den syltade löken förvaras i kylskåpet tills den ska ätas. 2. Blanda Philadelphia, crème fraiche och den rivna pepparroten i en bunke och smaka av med salt och peppar. Lägg över i en serveringsskål. 3. Skölj grönsakerna, tärna tomaterna, strimla isbergssalladen och placera detta i serveringsskålar. 4. Riv västerbottenosten och lägg den i en serveringsskål. 5. Tärna den gula löken (för stekning med kantarellerna) 6. Skär köttet så tunt som möjligt. Med kniv alternativt i matberedaren med skärskivan. 7.Stek svampen med olja i en varm stekpanna, när svampen släppt vätska och är nästan färdigstekt tillsätter du den tärnade löken (annars är det lätt att löken bränns) tillsätt salt och peppar. 8. Stek skaven (lite i taget) med olja och smaksätt med salt och peppar. 9.Blanda skaven och svampen eller servera det var för sig. Ställ fram grönsakerna, den rivna osten och pepparrots -crèmen som en buffé och värm tortillabrödet lite! Smaklig måltid! 69 JAGUAR KOCKEN Syltad/pickles lag ½ dl ättika 12% 1 dl socker 1 ½ dl vatten 2 rödlökar (skivade/strimlad) Pepparrotscream 200g Philadelphiaost ½ dl crème fraiche Riven pepparrot (mängd efter egen smak) Salt och peppar