Nolltretton 1
MAT & DRYCK FÖR ETT MINNESVÄRT EVENT Med vackra h
istoriska anor från 1600-talet erbjuder Perfekta lokaler Text: Kristian Andersson Foto: Kristian Andersson & Livgrenadjärmässen Livgrenadjärmässen i Linköping unika lokaler för alla typer av event. Allt från bröllop, födelsedagsfirande och studentskiva till företagsfest, minnestund och konferens. Man vänder sig till privatpersoner, företag samt föreningar och skräddarsyr den perfekta tillställningen utefter kundens önskemål. På Livgrenadjärmässen, berättar Anna Wallentinson som är mässdirektör, att festtraditionerna sitter i väggarna och man arbetar efter sina fyra ledord - personlighet, proffsighet, pålitlighet och passion. Tillsammans ramar de in den känsla man vill förmedla kunderna när de bokar sitt event. - Vi vill att kunderna känner sig trygga och väl omhändertagna från första kontakt till att de går härifrån efteråt. Vårt fokus är de ska slippa allt jobb runt omkring eventet och istället njuta av upplevelsen hos oss, säger hon och fortsätter; - Bokar man sitt event hos oss får man helhetskonceptet oavsett om det är ett bröllop eller en konferens. Det innebär att vi, utefter vad kunden vill, bland annat ordnar med lokaler, mat, dryck, ljud och ljus samt städning. Vår ambition är att allt ska var så smidigt och enkelt som möjligt för kunden och alla gäster. LYSSNAR TILL KUNDENS BEHOV Livgrenadjärmässens lokaler har tillsammans plats för upp till 150 personer och man ger även förslag på mat- och dryckesmeny till eventet. Dessutom erbjuder man cateringmöjligheter. - Vi skräddarsyr allt enligt kundens önskemål. Önskas till exempel veganska eller vegetariska rätter så löser vi det. Vill kunden ha någon typ av underhållning eller att en artist uppträder så bokar vi in det så långt det är möjligt. Detsamma gäller olika typer av dekorationer och inredning, såsom blommor eller teman, berättar Sabine Mattsson som är mässföreståndarinna och fortsätter; - Bara för att lokalerna ser exklusiva ut tror många att det är dyrt, men kvalitet behöver inte alltid vara förknippat med en orimlig kostnad. Allt beror på vad kunden ifråga har för tankar och idéer kring sitt event. Anna förklarar vidare att de har mycket återkommande kunder som tidigare besökt Livgrenadjärmässen vid olika tillställningar. - Vissa har varit här på fest, andra på konferenser. Det är glädjande att de uppskattar oss, vår personal och det vi erbjuder så pass mycket att de väljer att arrangera sitt egna event här. Vi gör allt för att skapa den perfekta tillställningen för dig, avslutar hon. För mer historia och information om Livgrenadjärmässen, besök www.livgrenadjarmassen.se Enkelt, smidigt och gott MED FOOD HUB Text: Kristian Andersson Foto: Gunilla Olsson / Corren På fjärde våning i Correnhuset driver Maria Hidalgo, tillsammans med köksmästare Andreas Lindorsson, restaurangen Food Hub sedan två år tillbaka. De erbjuder lunch, catering till event samt de nyutvecklade koncepten ”middag hem” och helgpåse. Det betyder att du kan beställa färdiglagad mat till dig själv eller hela familjen både under veckan eller till helgen. Varje vardag serverar Food Hub lunch med tre olika rätter att välja bland, dagens, dagens vegetariska och dagens fisk. Menyn skiftar vecka för vecka. - Vår ambition var redan från början att erbjuda god, vällagad mat inspirerad av svensk husmanskost med influenser från det internationella köket. Vi ser till att ha en varierande meny med mycket fokus på råvaror beroende på säsong. Med tiden utvecklade vi catering till olika fester eller event och nu även ”middag hem” och helgpåse då vi märkte stor efterfrågan på sådana enkla lösningar, berättar Maria. BESTÄLL, TA MED HEM, VÄRM OCH ÄT Vad gäller ”middag hem” och helgpåse förklarar Maria vidare hur koncepten fungerar. - ”Middag hem” består av dagens lunchrätt som läggs i önskat antal matlådor. Dessa behöver endast värmas upp innan den äts hemma. Senast på torsdagar kl. 12.00 kan middagsmat beställas till kommande vecka. Självklart måste du inte beställa till veckans alla dagar utan du kan själv välja vilka dagar som passar dig, och 22 NOLLTRETTON det kan också vara olika dagar olika veckor. Maten hämtar du hos oss i restaurangen på eftermiddagen eller så kan vi även leverera den hem till dig mellan kl. 17.0018.00. Vi levererar dock inte till alla områden i Linköping. - Helgpåsen fungerar lite annorlunda. Vi tillagar en god tvårätters middag som du tar med hem på fredagen och värmer upp åt familjen. Den består av varmrätt samt efterrätt. Ibland kan du själv behöva göra viss tillagning, men vi skickar med instruktioner. Tanken med både ”middag hem” och helgpåsen är att göra människors vardag mycket enklare och att istället för att de beställer så kallad ”skräpmat” till familjen, får de ett nyttigare alternativ som också är mycket billigare. Härnäst planerar Food Hub att under våren erbjuda studentpåse likt helgpåse och man kommer även finnas tillgängliga att bokas för catering till studentfesten. - Vi arbetar alltid efter att föra det så smidigt som möjligt för kunden. Därför vi ger förslag på meny men anpassar oss självklart efter kundens önskemål. Ofta önskas vår buffé, som är mycket populär, avslutar Maria. F r ö e e m s n i o d h u r b . m f o r ation, besök www.fo