Maxikökets Broschyr v47-52-22 1
Maxiköket tipsar v 52 Svinn tips! Spara humm erHu
mmersallad med mango och parmesansås 4 portioner Medel Tid: Under 45 min Krutonger: 1/2 dagsgammal baguette 1 msk olivolja 2 ICA frysta humrar 1 avokado 1/2 citron, saften 1 mango 1 rosésalladshuvud 1 tsk olivolja 1/2 tsk fl ingsalt 1 förp (à 100 g) krasse 2 msk smör 1 tsk Santa Maria red hot chilipeppar salt 1 förp (à 230 ml) Eriks såser parmesansås skalen och till aga en humm ersopp a. Recept hitt ar du på ica.se. 1. Tina humrarna. 2. Krutonger: Sätt ugnen på 200°C. 3. Skär baguetten i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja rosta mitt i ugnen i 5 minuter. 4. Skala humrarna och lägg dem i kylen. 5. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Grilla avokadon i en torr stek- eller grillpanna tills den får färg eller bränn gärna av den med en bruléebrännare. Skiva avokadon och pressa över citronsaft. 6. Skala mangon och skär av fruktköttet så nära kärnan som möjligt. Skär mangon i skivor. 7. Plocka bladen från rosésalladen och riv i mindre bitar. Blanda salladen med olivolja och fl ingsalt. 8. Klipp krassen. 9. Stek hummerköttet i smöret på hög värme i en stekpanna 2-3 minuter. Smaksätt med chilipeppar och salt. Skär hummerköttet i mindre bitar. 10. Lägg parmesansås i botten av tallrikarna, toppa med avokado, mangosallad, hummer, krutonger och krasse.