Maxikökets Broschyr v47-52-22 1
Svinn tips! Får du sill över kan du all tid göra
en gubb röra. Löksill med portvin 4 portioner Medel Tid: Över 60 min 6–7 kryddpepparkorn 4–5 hela nejlikor 3/4 dl ättiksprit, 12% 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vatten 1 dl rött portvin 2 lagerblad 10 cm purjolök 1 rödlök 2 förp (à ca 200 g) matjessillfi léer 20 g färsk dill 1. Mortla kryddpepparkornen och nejlikorna grovt. 2. Koka upp ättiksprit, socker, vatten, portvin, kryddor och lagerblad. Låt svalna. 3. Skölj, ansa och strimla purjolök. Skala och strimla rödlöken. Skär sillen i bitar. 4. Hacka dillen grovt. 5. Varva sill, purjolök, lök och dill i en burk. Häll över lagen och låt stå i 2 dygn.