Maxikökets Broschyr v47-52-22 1
Maxiköket tipsar v 48 Svinntips! Testa denna enkl
a och magiskt goda ”Svinnpizza”. Bred getostsåsen på t ex Pasta med brysselkål, getost och fikon Brysselkål och fikon: 300 g brysselkål 2 msk olivolja 3 krm salt 3 färska fikon 1 tsk honung 2 msk balsamvinäger Pasta och getost: 4 portioner Zeta linguine 2 dl hel och skållad mandel 2 dl crème fraiche 1 dl vatten 1 förp (à 130 g) Fontana getost 1 tsk honung salt och peppar libabröd och toppa med brysselkål och fikon. Strö över pumpakärnor eller något annat 4 portioner Medel Tid: Under 45 min krispigt, avsluta med valfri ost. Grädda och njut! 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull till pastan. 3. Brysselkål och fikon: Skär av botten på brysselkålen och plocka av de yttersta bladen. Spara bladen till servering. 4. Dela brysselkålen genom roten och blanda dem med olivolja och salt i en ugnsform. Sätt in i mitten av ugnen i 8 minuter. 5. Ta ut formen och lägg i fikonen. Ringla över honung och balsamvinäger och sätt in mitt i ugnen i ytterligare 5 minuter. 6. Pasta och getost: Koka pastan och mandeln tillsammans i 8 minuter. 7. Koka upp crème fraiche och vatten i en kastrull och koka i 2 minuter. 8. Dra av kastrullen från värmen och smula i getosten (spara lite getost till servering) och rör ner honungen. Smaka av med salt och peppar. 9. Häll av pastan i ett durkslag och blanda den därefter med getostsåsen. 10. Servera pastan med brysselkålen och lite extra getost samt brysselkålsbladen.