Maxikökets Broschyr v47-52-22 1
Julbiskvier 20 kakor Medel Tid: Över 60 min 1 ägg
vita 1 förp (à 0,5 g) saff ran 200 g mandelmassa, rumstempererad 1/2 dl strösocker Citronfyllning: 1/2 citron 1 äggula 150 g smör, rumstempererat 1 dl fl orsocker 2 krm salt Garnering: 150 g vit choklad ca 20 röda vinbär (alternativt blåbär eller lingon) 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Blanda äggvitan med saff ranet. Mosa ner mandelmassan och sockret till en jämn smet. 3. Spritsa eller klicka ut små rundlar, ca 3 cm stora i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på plåten. 4. Citronfyllning: Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur citronsaften och blanda med äggulan. 5. Vispa smör, fl orsocker och salt krämigt. Rör ner äggulan, lite i taget. 6. Spritsa smörkrämen toppigt på kakornas platta sida och ställ in i frysen i 20 minuter. 7. Garnering: Smält chokladen och låt den svalna något. 8. Doppa biskvierna i chokladen och toppa med ett vinbär. Svinn tips! Frys in biskvierna och ta fram så många som du behöver, de tinar snabb t.