Maxikökets Broschyr v47-52-22 1
Maxiköket tipsar v 49 Svinn tips! Blir det falafe
l och yoghurt över förvandlas dett a enkelt till snacks med dipp . Grädd en i ris a la maltan går också utmärkt att ersätt a med Falafel med apelsinsallad i libabröd Yoghurtdipp: 3 dl Lindahls turkisk yoghurt, 10% 1 tsk spiskummin 1 tsk malen koriander 2 krm salt 1/2 tsk honung Apesinsallad: 2 apelsiner, skal och klyftor 1 kruka mynta 250 g sojabönor 250 g kål- och morotsmix 2 msk olivolja 3 krm salt 1/2 förp (900 g) Anamma vegansk falafel 2 msk neutral rapsolja Till servering 1 förp (à 348 g) libabröd 4 portioner Medel Tid: Under 30 min yoghurt för att få en syrlig och fräsch variant. 1. Tina sojabönorna. 2. Yoghurtdipp: Blanda yoghurt, kryddor, salt och honung. 3. Apelsinsallad: Riv yttersta av skalet av apelsinerna. Skala apelsinerna med en kniv och skär klyftorna i bitar. Grovhacka myntan. Blanda sojabönor, kål- och morotsmixen med apelsinklyftorna, apelsinskalet, myntan, olivoljan och saltet. 4. Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen. 5. Servera falafeln i libabröden med apelsinsalladen och yoghurtdippen.