PÅSKDESSERT Fräscha desserter till påsk De här ef
terrätterna är både fräscha och goda samtidigt som de passar utmärkt att servera till påsk. Citronkaka 8–10 bitar Tillagningstid: Cirka 30 minuter + 3 timmar i kylskåp Du behöver: 200 gram 75 gram 3 400 gram digestivekex smör äggulor sötad kondenserad mjölk 4 matskedar pressad citronsaft 2 citroner Citronmeliss till garnering Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smula kexen i en bunke. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Blanda med fördel med en mixerstav eller i en mixer. Fördela blandningen i en smord form med löstagbar kant. Grädda bottnen i ugnen i fem minuter. Ta ut och låt svalna. Blanda äggulor, kondenserad mjölk, citronsaft och rivet skal i en bunke. Häll smeten över den avsvalnade kexbottnen och låt stå kallt minst tre timmar före servering. Garnera med tunna citronskivor och citronmeliss. Källa: Elle mat & vin Nice cream, mangooch passionsglass För två personer Tillagningstid: Under 15 minuter Du behöver: 6 st 250 gram 2 bananer 2 deciliter Gör så här: Dela fem av passionsfrukterna och sila bort kärnorna. Mixa passionsfruktjuicen med mango, bananer och kokosgrädde i en matberedare eller mixer till en slät och fluffig glass. Lägg genast upp i två skålar. Toppa med urgröpt passionsfrukt. Källa: Ica 22 passionsfrukter fryst tärnat mango frysta i skivor kokosgrädde Du behöver: 150 gram 50 gram 200 gram 2 st 0,5 deciliter 0,5 tesked 0,5 liter 2 deciliter 4 Gör så här: Smula kexen i en bunke. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Rör samman kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och vaniljsocker. Varva blandningen med kexsmulor och skivade jordgubbar i fyra glas. Garnera med vispad grädde och en limeklyfta i varje glas. Källa: Elle mat & vin digestivekex smör sötad kondenserad mjölk äggulor färskpressad limejuice vaniljsocker jordgubbar vispgrädde limeklyftor Key lime pie i glas För fyra personer Tillagningstid: 15 minuter