Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Älgjakt
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Blyfrågan
Svensk Jakt Vildsvinsjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Håll hunden varm
Svensk Jakt Avskjutning
Svensk Jakt Rävjakt
Svensk Jakt Gör en isåtel med minkbete
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hört, sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider februari
Svensk Jakt Soltider mars
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på Svenskjakt.se/viltsmak och vil
tmat.nu « SMASHAD VILDSVINSBURGARE MED VÄSTERBOTTENSOST Smashad burgare innebär att du formar en luftig boll av viltfärsen, hettar upp en stekpanna på hög värme, lägger i köttfärsbollen och trycker ut den till en tjocklek på cirka 1 centimeter. Kanterna blir förstås inte perfekta när du ”smashar”, och det är meningen. När burgaren fått fin stekyta vänder du köttet och trycker till igen. Caroline Salminen stoppar lite ost i färsen, för att få extra god smak på burgarna. Per person Smashad burgare 150 g vildsvinsfärs (valfri viltfärs) Salt och peppar 1 msk riven Västerbottensost (alternativt annan lagrad ost) Olja till stekning minuter eller till fin färg. Vänd på fläskskivorna och och ugnsstek dem ytterligare 10 minuter. Salta och peppra färsen. Forma en boll med ca 150 g vildsvinsfärs. Tryck ihop riven Västerbottensost till en boll och peta in mitt i färsen. Hetta upp en stekpanna med olja, lägg i färsbollen och platta till den. Stek på andra sidan. Glaserat sidfläsk 8 skivor rimmat fläsk 1 dl barbequesås 1 msk farinsocker 1–2 tsk chiliflakes Blanda barbequesås med farinsocker CAROLINES VILDSVINSTIPS Rimma Ska du laga till en vildsvinsstek i ugnen? Rimma den gärna före tillagning, så blir den mycket saftigare och köttet får en riktigt god genomgående sälta. SVENSK JAKT Nr 2/3 2023 ÅKES2212 Spinsanti 98x272.indd 1 Västerbottensmajonnäs 2 dl majonnäs, blandat med 1 dl riven Västerbottensost Till servering Hamburgerbröd, gärna brioche Salladsblad Picklad lök Stek ytorna på brödet, bred på Västerbottensostmajonnäs, lägg på salladsblad, picklad lök, en nystekt smashad vildsvinsburgare och ett par skivor barbequeglaserat sidfläsk. Lägg på brödlocket. Husets Röda är ett fylligt och smakrikt rött vin från Spanien, med inslag av mörka bär, lingon och vanilj. Passar utmärkt till smakrika rätter av både kött och fågel. och chiliflakes. Lägg skivor av fläsk i en ugnsform. Pensla skivorna på båda sidorna med såsen. Ugnsstek på 180 grader 10 Husets Röda är ekologiskt odlat och dessutom förpackat i en klimatsmartare 1-litersförpackning. * Läs mer om varför kartong är ett bättre alternativ för miljön än glas på akessonvin.se/ hallbarhet. KLIMATSMARTARE FÖRPACKNING EKOLOGISKT Pris: 69 kr/1 liter. Alk. halt: 13 % vol. Art.nr: 2796 Köp på Systembolaget akessonvin.se Att börja dricka i tidig ålder Blanda till en 10-procentig saltlag, alltså 1 dl salt till 9 dl vatten. Låt köttet ligga i saltlagen i minst ett dygn, men så klart beroende på storlek på kött detaljen. ökar risken för alkoholproblem. 81 2022-12-10 15:04
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer