Nöjesnytt Helsingborg 1
Barmagi – en ny trend på krogen Efter att ha besö
kt KOL & Cocktails några gånger i vinter så har jag blivit förtrollad av krogens magiker Anders som brukar underhålla på fredagar med något som kallas för barmagi. Men vem är Anders Fox? – Jag är en öppenhjärtig, positiv och ärlig underhållare som älskar vardagens äventyr och har sjukt bra lokalsinne. Vad innebär barmagi? – Barmagi är magiunderhållning för gäster i bar- och restaurangmiljö. Anledningen till att det heter just barmagi är för att varje restaurang behöver en bar för att kunna servera och jag älskar att komma nära min publik så som en bartender möter sina gäster. Konceptet finns till för att höja upplevelsen för en utekväll och skapa mervärde för baren och restaurangen. Har du gjort det länge? – Jag har underhållit människor sedan jag var sju år gammal, magin har jag gjort på heltid i elva år och jag har serverat bar- och restaurangbranschen med magi de senaste fem åren. Vad får du för reaktioner av gästerna? – Alla möjliga reaktioner, den första är att de inte direkt förstår att det faktiskt är underhållning på kvällens meny eftersom det inte är en vanlig sak. Men efter första tricket vill de alltid se mer och när jag är klar får jag väldigt ofta förfrågningar att komma tillbaka. De vanligaste reaktionerna är människor som skakar på sina huvuden för att de inser att det omöjliga just har hänt. Vilka typ av ställen håller du hus på? – Där det finns gäster att underhålla. Skämt åsido är det på cocktailbarer och lite finare restauranger som KOL & Cocktails i Helsingborg och Malmö, Tylösand Hotell och Restaurang Nom i Västerås. Var hämtar du inspiration? – Jag hämtar delvis inspiration från magivärlden där det just nu händer otroligt mycket, speciellt för oss som jobbar med close up-magi. Jag tar också inspiration från baroch restaurangbranschen. Gör trick med drinkar, bestick, menyer och sådant. Det finns mycket att experimentera med. Var upplevde du barmagi själv första gången? 14 | nöjesnytt