Nöjesnytt Helsingborg 1
– När jag jobbade som varietéartist på ett av Fri
tidsresors hotell i Alanya fanns där en showbar i staden. När vi artister var lediga brukade vi hänga i den baren. En bartender där fick reda på att jag var magiker och frågade en kväll om jag ville köra ett trick eller två bakom baren. Självklart sa jag ja, eftersom jag tycker om att prova nya saker. Det tog inte lång tid innan jag hade fått en stor grupp människor till baren och medan jag underhöll gästerna så sålde bartenders drinkar runt omkring mig. Där och då blev jag förälskad i konceptet att kunna underhålla gäster i en bar, på första parkett sitter någon med en drink i handen och kan bara luta sig tillbaka medan jag ger dem magiska stunder och känslan av förundran. Då insåg jag att det är det här jag vill hålla på med. Du har även tävlat i magi? – Yes, jag har tävlat i restaurangmagi i Finland. Tävlingen är i två delar, först får alla tävlande visa upp sin akt för en jury som sedan från till exempel 100 personer plockar ut fem finalister. Dessa fem magiker får då underhålla på en restaurang, där det finns fem bord med publik som individuellt sätter poäng på varje magiker. Så det är fem heat och man gör sin akt för varje bord, ett bord i taget. När allt är klart räknar man ihop alla poäng och den magikern som fått flest poäng vinner, det vill säga den magiker som varit bäst och mest underhållande den kvällen. Som bäst har jag kommit tvåa i denna tävling och detta år ska jag ta hem det. Vad tror du att du tillför till en bar som inte provat barmagi tidigare? – Mitt jobb är att förhöja stämningen i lokalen och ge mervärde till baren, ta hand om gästerna på bästa sätt och få dem att känna att denna bar erbjuder det där extra vilket gör upplevelsen magisk. Skapa en snackis, visa att dryck och magi är som en perfekt martini. Vill du också bli förtrollad av Anders så finns möjligheten varannan fredag på KOL & Cocktails ända fram till sommaren. I TEXT: RIKARD GUNNARSSON FOTO: ANDREAS MATTISSON nöjesnytt | 15