Nollelva 1
MAT & DRYCK SERVERAR ASIATISK MAT TILL ETT BRA PR
IS Text & Foto: Camilla Larsson På Drottninggatan i Norrköping hittar vi Rosegarden – en asiatisk restaurang som har ett väldigt brett utbud - här finns något för alla. R estaurangkedjan har sedan 2009 stadigt vuxit, det var då de ändrade namnet till Rosegarden. Sedan två år tillbaka finns deras restaurang i Norrköping och den har kommit att bli riktigt populär bland norrköpingsborna. Här finner gästen ett stort utbud av thaimat, kinamat, vietnamesiska rätter och sushi. Både veganska och vegetariska alternativ erbjuds även. – Det som utmärker restaurangen är blandningen mellan det moderna och traditionella. Den traditionella asiatiska matkulturen lever kvar, men vi har lyckats att förmedla en modern känsla i restaurangen med väldigt härlig miljö, berättar Vincent Ruckman Le som är distriktschef på Rosegarden. PRISVÄRD BUFFÉ Kedjan jobbar för att nå ut till en bred kundkrets och kunna erbjuda något för alla. Trots hård konkurrens har de lyckats bra i Norrköping. De har på kort tid blivit en omtyckt restaurang och det som uppskattas allra mest är deras populära buffé. – Den är väldigt prisvärd med stor variation på mat. Det är framför allt lunchbuffén som drar mycket folk, men även allt fler kvälls- och helggäster börjar upptäcka vår kvällsbuffé. Den har ett ännu bättre utbud med både förrätt, varmrätt och efterrätt, säger Vincent. Nu när det börjar bli varmare ute så börjar allt fler ställen att slå upp sina uteserveringar, och inom Möt sommaren med en smak av Grekland Text: Camilla Larsson Foto: Lina Norrbom-Ericson Santorini Restaurang & Bar har ett vackert läge i centrala Norrköping. Nu står sommaren runt hörnet och restaurangen är i full gång med att sätta sommarmenyer och fixa klart de sista detaljerna på sin fantastiska uteservering. en snar framtid kommer det även att finnas en hos Rosegarden. – Vi kommer att erbjuda runt 40 sittplatser utomhus. Det är första året som vi sätter upp vår uteservering så det kommer att bli riktigt spännande, säger Vincent. Varför ska man äta hos er på Rosegarden? – Vi jobbar mycket med att ge en helhetsupplevelse för våra gäster. Vi har en bra kvalitet på våra råvaror, våra kockar är väldigt duktiga på den asiatiska maten och vi har även alkoholtillstånd så det finns många olika drycker att välja på. Detta i kombination med vårt breda utbud till bra pris och vår trevliga personal gör att kunden blir nöjd, avslutar Vincent. Restaurangchef Hannah Flügge R estaurangen har funnits i snart 1,5 år och den har verkligen blivit välkomnad med öppna armar utav Norrköpingsborna. Här ligger fokus på det grekiska köket, men det finns något för alla. – Vi har ett väldigt bra urval med många grekiska rätter men har också annat såsom lammburgare, hamburgare, lax och musslor. Det finns både veganska och allergivänliga rätter och snart kommer även lite spännande sommarnyheter upp på menyn, säger Robert Hagelin som är ägare till Santorini. Sommarhalvåret är restaurangens högsäsong och många har längtat att slå sig ner på deras uteservering som nu står redo inför sommaren. Här har 20 NOLLELVA gästen en fin utsikt över Strömparken och sol ligger på dagarna i ända. – Det är ett perfekt läge och den är väldigt populär. Vi har cirka 80 platser utomhus där vi bl a fixat till en soffhörna. Ett perfekt ställe att sitta på en sommardag och avnjuta något gott att äta och dricka, säger han. Vad utmärker restaurangen? – Vår inriktning på mat och att maten alltid tillagas från grunden med färska råvaror. Här finns inga halvfabrikat. Även vår fantastiska personal utmärker oss, de är väldigt serviceminded och hjälper till att skapa en familjär stämning i restaurangen. Vi som jobbar här bryr oss verkligen om våra gäster. Hur kommer sommarmenyn att se ut? – Det kommer att vara en fräsch och somrig meny. Vi har inte provat ut allt än, men det kommer bl a att finnas flera cocktails och glassdrinkar utöver de nya maträtterna. Förutom menyn kommer också öppettiderna att utökas under sommaren. Vad skulle du tipsa om på er restaurang? – Finns så många goda rätter, men någon av våra plocktallrikar som innehåller lite gott och blandat är aldrig fel. Sedan borde man såklart testa våra grekiska rätter – det är ju trots allt vår specialitet.