Glutenfri sortimentsbroschyr konsument 2021 1
4 portioner Glasnudelsallad med räkor och jordnöt
sdressing Prova en frisk sallad som för tankarna till Asien! Glasnudlar serverade med morot, kålrabbi, mango, salladslök och koriander. Nudelsalladen toppas med räkor, jordnötter och en jordnötsdressing med chili, ingefära och lime. Ingredienser Jordnötsdressing • ¾ dl osötat jordnötssmör* • 2 ½ msk japansk soja* • 2 msk färskpressad limejuice • 1 msk fi nriven ingefära • 1 riven vitlöksklyfta • 1 msk honung • ½ fi nhackad röd chili • ½ dl vatten Sallad • 200 g glas- eller risnudlar • 1 msk rapsolja • 2 stora morötter • 1 kålrabbi • 1 mango • ½ skivad röd chili • 200 g skalade räkor • 2 fi nskurna salladslökar • 2 dl hackad koriander • ½ dl hackade jordnötter Så här gör du: 1. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser utom vattnet till dressingen. Späd med vatten. 2. Sallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med oljan. 3. Skala morötter, kålrabbi och mango. Skär i skivor och strimla tunt. Blanda nudlarna med morötter, kålrabbi, mango, tunt skivad chili och hälften av dressingen. 4. Toppa med räkor, salladslök, koriander och jordnötter. Servera med resten av dressingen. * Kontrollera noga innehållet, så att den är glutenfri. Glutenfritt sortiment – 2021 11 OBS! Tänk på att soja normalt sett inn ehåll er gluten. Köp glutenfri.