Glutenfri sortimentsbroschyr konsument 2021 1
4 portioner Kyckling med klyftpotatis och colesla
w Kyckling och klyftpotatis, ja tack! Tillsammans med en krämig coleslaw blir det svårt att tacka nej! Potatisklyftorna ska in i ugnen och kycklingen ska snabbt brynas innan även den ska in i ugnen. Under tiden kan coleslaw förberedas och vips så är middagen redo att ätas! Ingredienser • 900 g potatis • 2 msk olja • salt • peppar • 640 g majskycklingfi léer • 275 g råkostsallad • 1 ½ dl gräddfi l • 2 tsk senap • 1 msk chilisås Så här gör du: 1. Tina kycklingen (om fryst används). 2. Sätt ugnen på 225 °C. 3. Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan på en ugnsplåt och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 25 minuter. 4. Bryn kycklingen i resten av oljan, krydda med salt och peppar. Lägg fi léerna på potatisplåten när ca 12 minuter av tillagningstiden för potatisen återstår. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 70 °C. 5. Blanda råkostsalladen med gräddfi l, krydda med senap, chilisås, salt och peppar. 6. Servera kycklingen med coleslaw och potatis. Ca 12 pizzabullar Pizzabullar med soppa Pizza är många barns favorit. Har du testat pizzabullar? Använd färdig glutenfri pizzadeg och bred på tomatsås. Strö på valfri topping och ost. Rulla ihop på längden, skär i bitar och gädda i ugnen. Sätt ugnen på 225 °C. Rulla ut pizzadegen, bred på tomatsåsen, strö över skinka, ost och oregano. Rulla ihop degen till en rulle från långsidan. Skär ca 3 cm tjocka skivor och lägg bullarna på en plåt med bakplåts papper. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Värm soppan enligt anvisning på förpackningen. Servera pizzabullarna med soppan. Ingredienser • glutenfri pizzadeg • 180 g strimlad rökt skinka • 150 g riven ost • kyld glutenfri soppa Att ha hemma • 1 msk oregano Glutenfritt sortiment – 2021 7