Glutenfri sortimentsbroschyr konsument 2021 1
Recept Fira sommar med tårtkalas! Under sommaren,
när solen skiner är det ofta massor av kalas. Som glutenintolerant är det väldigt vanligt att bli bjuden på glass eller frukt. Det är gott, men det är något visst med en riktig sommartårta – fylld med spröd maräng, fl u g grädde och söta bär. Marängtårta med bär En vår- och sommartårta med maräng: varva lager av marängbotten med hallonmousse och toppa marängtårtan med bär som jordgubbar, blåbär och björnbär. Festligt och gudomligt gott! Ingredienser Maräng • 4 äggvitor • 2 1/2 dl strösocker • 1 msk majsstärkelse • 1 tsk vitvinsvinäger Hallonsås • 250 g frysta hallon • 1/2 dl strösocker Hallonmousse • 3 dl vispgrädde • 250 g mascarponeost • 1/2 dl fl orsocker • 1 msk vaniljsocker Topping • 2–3 dl färska bär Så här gör du: 1. Sätt ugnen på 100 °C. 2. Rita 3 cirklar, ca 18 cm i diameter (för 8–10 bitar), på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en plåt. 3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en hård maräng. Vispa ner majsstärkelse och vinäger. Bred ut smeten i cirklarna. Ställ in i ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar med luckan på glänt tills ugnen svalnat. 4. Hallonsås: Koka upp hallon och socker. Låt koka ca 2 minuter. Mixa slät och sila genom en fi nmaskig sil. Låt svalna. 5. Hallonmousse: Vispa grädden fl u g. Vispa ner mascarpone, fl orsocker och vaniljsocker. Vänd snabbt ner 2/3 av hallonsåsen. 6. Lägg en marängbotten på ett fat och lägg på 1/3 av moussen, upprepa med resten av bottnarna och moussen. Avsluta med mousse och bär. Ringla över resten av hallonsåsen och pudra gärna med fl orsocker. 12 Glutenfritt sortiment – 2021