Svensk Golf 1
” ATT KUNNA GE MEDLEMMARNA BRA YTOR ATT SPELA PÅ
ÄR EN FANTASTISK KÄNSLA” och man har sagt upp personal på bansidan. Men som det ser ut just nu tycker klubbchefen Maria Blomqvist att det är en rimlig nivå: – Utifrån nuvarande sätt att arbeta så ligger vi bra med fem helårsanställda. Den här frågan är lurig för det beror lite på vad klubben ska satsa på, ska vi till exempel själva sköta skogen så behöver vi vara fl er. Ju nyare maskiner vi har råd med, desto mindre helårspersonal. I den perfekta världen ser jag tre, fyra heltidsanställda med säsongspersonal som jobbar i perioder under högsäsongen. TILL BANCHEFENS UPPGIFTER hör också administrativa sysslor som budget och arbetsplanering vilket innebär att Kevin Collins sitter en hel del vid skrivbordet för att se till att arbetet fl yter. Om de ekonomiska vindarna vänder vill Kevin gärna lägga mer kraft på södra banan, som fått mindre uppmärksamhet i samband med att norra banans greenområden renoverades för ett par år sedan. – Under högsäsong är veckorna naturligtvis hektiska. Vi har en övergripande långsiktig plan och en veckoplan och när man gör dessa så måste man naturligtvis vara fl exibel och ta hänsyn till väder och gräsväxt och även sjukdomar och personaltillgång och så vidare. Totalt sett EN VANLIG ARBETSDAG 06.00 Dagens arbete börjar. 06.00–09.00 Greener klipps och nya hål görs. Viktigt att klippa åt olika håll och att inte börja på samma ställe. På sommaren spelar många tidigt och personalen möter ofta spelare på banan så fort det blir ljust. Fairway och tees klipps. 74 SVENSK GOLF | 10 2014 F09.00–09.20 rukost. De fl esta äter havregrynsgröt, dricker kaff e och läser tidningen.