Utmärkt Göteborg 1
Nyheter Modern salladsbar i Fredsstan Nu är det s
lut med näringsfattiga sallader där gurka och tomat spelar huvudrollen. Hos nyöppnade Beets får du en mättande, färgsprakande och smakrik måltid. Med spännande smakkombinationer som rökta mandlar, portabellosvamp och len palsternackskräm lär kön ringla sig lång vid lunchtid i det nygamla kvarteret Fredsstan. Gänget bakom Beets har vi tidigare mött på Stadsbiblioteket och Roots där de serverar avokadomackor och kaffe hela dagarna. Idén till den nya restaurangen är inte hämtad från en bok, utan inspirationen har de samlat på sig genom resor till de mest trendkänsliga städerna i världen såsom New York, Berlin och London. Ny attraktion på Liseberg Den gamla berg- och dalbanan Kanonen är nu borta för gott, och har i år ersatts med en helt ny. Enligt ryktet är den nya åkattraktionen Valkyria berg- och dalbanans Rolls-Royce. Det är en så kallad drive-coaster, där passagerarna hissas upp i vagnar som stannar på toppen i några sekunder, för att sedan kastas ner för ett stup, genom en tunnel, under marken. Valkyria har en maxhastighet på 105 kilometer i timmen – alltså något för den riktigt våghalsiga! Bar, bad och bastu i Frihamnen Till sommaren slår Café Fluß upp portarna till sin servering vid Jubileumsbadet. Det blir glass, bra kaffe, somriga cocktails och gott käk nästan hela dagen. Den som ska skapa denna Berlin-inspirerande oas för törstande bad och bastugäster är krögaren bakom sommarsuccén Café Brännö Varv, Johan Schilling och hans vänner. Nu tar de sig till fastlandet för att skaka liv i den nuvarande grusplätten. I sommar lär det vara en uteservering vi åker långväga till genom stan för att få uppleva. 4