Svensk Golf 1
D 36 SVENSK GOLF 7–2018 HÅL 9, GÖTEBORGS GOLF KLU
BB Att det skrivs precis så är ett arv från förr. EN VÄLKOMPONERADE räksmörgåsen smakar utmärkt. ¶ Skaldjuren är stora och färska, majonnäsmängden välavvägd och äggens konsistens tangerar också det perfekta. Intill utgör det immiga lättölsglaset en smakförhöjande kamrat och den generösa försommarsolen från en djupt blå himmel bidrar också till stundens njutning. ¶ Men den hemliga ingrediensen som verkligen piffar upp anrättningen är en annan. ¶ Nervositeten. ¶ Andras nervositet. FRÅN VÅR POSITION på terrassens upphöjda barbord kan vi följa händelserna på det 18:e hålet precis intill. De yviga gesterna och distinkta kroppsspråket på tee drygt 250 meter bort avslöjar en hel del, men inte lika mycket som kraftuttrycken och de uppgivna minerna vid inspelen och på greenen. Hålet är egentligen ganska simpelt, men alla som spelar vet givetvis att de detaljsynas av restaurangens besökare och under betraktarnas granskande lupp blir plötsligt ”enkelt” snabbt något betydligt svårare. Resultaten är lika blandade som underhållande. Dessutom vet den genomsnittliga klubbhusbesökaren också hur en golfboll ska slås. För golfkulturen blir inte mycket starkare än just här; åtminstone inte om vi håller oss inom Sveriges gränser. Vi befinner oss på Göteborg Golf Klubb – och att slutledet av