Utmärkt Örebro 1
renare i smaken, förklarar Veronica. Och vinvalet
gör också att man kommunicerar mer med gästerna om lämpliga vinval och kombinationer av mat och vin. Samma tänkande Maten på Bryggerikrogen är också präglat av samma tänkande som vinvalet, förklarar Veronica. - Allt är hemlagat, vi utgår nästan enbart från svenska råvaror, det handlar mycket om lokala råvaror. Samt, ska du veta, om att ha kul. - Vore det inte kul det här med restaurang så hade ingen gjort det, säger Veronica och förklarar. - Det ska vara en bra produkt men utan gravallvar. Vi som jobbar här ska vara seriösa och ha ett driv, vilja något och erbjuda något bra men också ha kul på jobbet, känna en gemenskap och se till att känslan smittar av sig till gästerna. Och skulle det gå åt skogen så är man ju faktiskt redan där. Eller som Erik Lindeberg presenterade Bryggerikrogen under en resa till Bocuse d´Or, i stort sett VM i matlagning; - Vi gör en bra produkt ute i skogen. Han fick konceptet att låta enkelt; - Noggrannhet, enkelhet, bra råvaror, salt och peppar, det kommer man långt med… Säkert sant. Bra gensvar i Nora För oss vanliga hemmakockar räcker det kanske inte – men för Veronica och Erik har det burit och burit bra. Bättre och bättre, faktiskt. Man håller öppet torsdag, fredag och lördag och erbjuder dessutom lunch fredagarna. Det går bättre och bättre, konstaterar Veronica. - Nästa steg blir att öppna för lunch ytterligare en veckodag, säger hon och konstaterar samtidigt att ryktet om Bryggerikrogen sprider sig och det även till helt andra riktnummer än 0587. - Vi har fler långväga gäster än Nora-bor nu och restaurangen har fått en del uppmärksamhet, som med White Guide, och det 19 märks att det sprider sig. Det är jättekul. Att få Bryggerikrogen och hela Kvarteret Bryggeriet till ett mer angeläget mål – inte minst för örebroarna – ligger henne varmt om hjärtat. - Det är ett fantastiskt utflyktsmål eller mål att ta med besökande och släktingar till, konstaterar Veronica. Engagerad fullt ut Ett kvarter med konst, musik, utställningar, hantverkare och en restaurang som bygger på mat och dryck av högsta klass men där människor i alla åldrar, kompisgäng och barnfamiljer hittar sin plats. Själv är Veronica Carlsson mammaledig nu men trots den ledigheten lika engagerad i sin Bryggerikrogen och på plats, gärna för att tala om vin och de olika vinernas förtjänster. Även om hon själv tycker att frågan om att börja med vinet eller maten är som diskussionen om vilket som kom först av hönan och ägget. - Det beror helt på, säger hon. - Jag kan vara jättesugen på ett visst vin och fundera på vilken mat jag ska göra till den eller känna för att äta något speciellt och hitta ett vin som då passar maten. - Det är en fråga om dagsform. Och om njutning och sinnen. Den sammanfattningen skulle, naturligtvis, lika gärna kunna gälla Bryggerikrogen i sin helhet.