Utmärkt Skåne 1
Vid Helsingborgs landmärke, Prismahuset i Oceanha
mnen, ligger Brasseriet Helsingborg som en given mötesplats för både luncher och middagar med vänner i kontorshuset Prisma med Stefan Mildén som en av de tre delägarna. Han driver sedan tidigare SMAK i Helsingborg tillsammans med sin fru och ser Brasseriet som en bra expandering av deras verksamhet. -Kommer man hit, ska man känna den avslappnade stämningen, hur allt andas kärlek och glädje, samtidigt som man känner pulsen av staden. Man ska känna sig som hemma, helt enkelt, säger Stefan. Brasseriet har öppet alla dagar i veckan med några paradrätter på menyn såsom räkmacka, Moule frites och pepparstek. De satsar på säsongsanpassade menyer med fokus på råvaror av hög kvalitet. Det finns också ett stort sortiment av vin och hantverksöl från mikrobryggerierna i trakten. Adress: Redaregatan 50, Helsingborg Människors möteskultur och resande har börjat finna nya mönster och transformeras. Nelly’s Food Etc på Radisson Blu Metropol Hotel får nu än mer axla rollen som en trygg upplevelse samtidigt som restaurangen ger möjlighet till en gastronomisk upplevelse veckans alla dagar. Du känner kökets puls och kockarnas passion genom det öppna köket i en mycket avslappnad och mysig restaurangmiljö. En designad á la carte meny för frukosten på hotellet med ledorden ”extra allt” går inte av för hackor. THE|BAR är en bar av internationell klass och den kopplas ihop med restaurangen genom närvaron i matsalen, utnämnd som bästa bar i Helsingborg 2020. Restaurangen är känd för sina årstidsbetonade menyer, som är baserade på lokalt producerade ingredienser. Adress: Carl Krooks Gata 16, Helsingborg Yoko är en dinner club som öppnade på sensommaren 2021 i Gastros gamla lokaler på Järnvägsgatan 3. Det är ett restaurangkoncept inspirerat av smakerna i de asiatiska köken men med nordiska råvaror i fokus. En viktig del i konceptet har inredningen och designen varit, där man har tagit hjälp av arkitektfirman Bornstein & Lyckefors i Göteborg som var med på resan med att skapa KOL & Cocktails både i Helsingborg och i Malmö. Det är Michael Fogelqvist tillsammans med Patrick Jakobsson och Mattias Tornblad (ägarna bakom KOL & Cocktails) som står bakom Yoko. Och de som ansvarar för den dagliga verksamheten är en erfaren trio från Helsingborgs restaurangvärld med Andreas Lundh (kökschef), Danielle Meyer (restaurangchef) och Joel Schultz (barchef). Adress: Järnvägsgatan 3, Helsingborg Lite norrut – Höganäs Det bästa sättet att deala med en frestelse är att falla för den, står det att läsa på Garage Bars hemsida. Mats Hernström driver restaurangen och rockbaren Garage Bar i Höganäs tillsammans med Kim Bröchner. En frestelse för dem båda som blev verklighet, en mötesplats som blivit självklar för både familjer och bikers. 2012 var Mats och hans byggfirma med och byggde Saluhallen i Höganäs och i samtal med ägarna föddes Garage Bar. Mats och Kims stora passion för motorer, mat, öl och musik fick en plats, med grunden i möten och i ett kök som lagar mat influerat från amerikanska södern och Mexico. Allt lagas av hög kvalité. -Maten ska smaka så som det gjort när vi varit ute och rest i världen, i god kombination med ett rejält urval av öl. Det blev bra redan från början då 2012 och vi fortsätter att varje dag tänka hur vi ska kunna göra det ännu bättre, säger Mats. Garage Bar kan även titulera sig som ”Restaurangen med Skånes bästa burgare 2021” enligt sajten Burgerduds.se. Adress: Bruksgatan 36z, Höganäs 28