Bumsen 1
på Trier Ratskeller där vi även provade ett glas
Federweißer, en traditionell dryck från vindruvsskörden i september/oktober. Porta Nigra i Trier byggdes av romarna på 180-talet. 6,5° C och regn innebar långfillingar, foder i jackan och läge två på värmehandtagen när vi nu hade 45 mil till Bremen. Vi behövde värma oss när vi kom fram – och visste precis var vi skulle göra det; ”Spitzen Gebel” som ligger runt knuten på SAS Radisson. Här serveras ”Sluk ut de Lamp”, ett elixir med svensk härkomst som botar allt från huvudvärk till nageltrång – ett riktigt rävgift som får den mest frusne att bli varm. Efter dryckjomen gick vi mot favoritrestaurangen i Bremen: ”BECK’s in’n Snoor”. Snoor härstammar från ordet snöre/rep och hänvisar till det gamla området i Bremen. Här höll repslagarna till förr i världen, liksom kätting/ankartillverkarna höll till i Lange Wieren. Jättegod mat och ljuvligt härlig miljö. Servitören var Ett av Antoni Gaudís hus i Barcelona. densamme som serverade oss för 13 år sedan. ”Spitzen Gebel” i Bremen. Sagrada Família, en ”modern” basilika skapad av Antoni Gaudí och ännu inte färdigbyggd. Påföljande dag var vi hemma i Halmstad. Många tårar, känslor, kramar och skönt att hålla om barnen och svärföräldrarna igen. Vi var bara borta i två veckor men det kändes som betydligt längre. Mätarställningen slutade på 714 mil, det kommer att ta en tid att smälta alla intryck och samla tankarna. Det kan kanske tyckas för mycket att se och för långt att köra på för få dagar men vi anammar verkligen Karin Boyes ”Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd”. Mina farhågor med att ta med hustrun? Högst obefogade. Jag säger som den gamle gubben vars TV helt plötsligt gick sönder. – Jag började prata med min hustru, hon visade sig vara riktigt trevlig! Resor skall upplevas tillsammans med någon och vem passar inte bättre än den äkta hälften! BUMSEN 3 – 2014 47 BUMSEN 5 – 2013