KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Hotell- och mötesbranschens framt
id
KonferensVärlden Möt Johanna Lind Bagge
KonferensVärlden Möten med naturen som kraftkälla
KonferensVärlden Gör kontoret redo för vår
KonferensVärlden Krydda konferensen med en inspire
rande talare
KonferensVärlden Hållbarhet i fokus – för hållbara
möten
KonferensVärlden Mässkalender 2025
KonferensVärlden 6 recept Köksmästarens favorit
Mat & Dryck Orbaden Spa & Resort Rimmad torskrygg
med vintergrönsaker Komponerad av köksteamet på Orbaden Spa & Resort INGREDIENSER – 4 portioner TORSK – 160 GR PER PERSON 1 ST BUTTERNUT PUMPA 2 ST MOROT 1 ST FÄNKÅL 1 ST POLKABETA 4 ST RÖD STEKLÖK 200 GR SMÖR 1 ST SCHALOTTENLÖK 1 DL CHAMPAGNEVINÄGER (KAN ERSÄTTAS MED VITVINSVINÄGER) 0,5 DL GRÄDDE 1 ST EKOLOGISK CITRON DILL SALT OCH PEPPAR 2 DL 1-2-3 LAG GÖR SÅ HÄR: En timme innan tillagning läggs torsken i 5% saltlag, torkas sedan av innan tilllagning. Torsken steks på skinnsidan och bakas därefter i ugn på 110 grader till innertemperatur 42 grader. Pumpapuré: Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre delar. Rosta i ugnen med olja, salt och peppar på 160 grader tills den blir mjuk. Mixa till en slät puré och smaka av med salt och peppar. 62 Picklad lök: Skala och dela steklökarna i halvor. Koka upp 1-2-3-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten). Lägg i löken och ställ åt sidan till löken mjuknar. Smörsås: Finhacka schalottenlöken. Koka upp champagnevinäger och den hackade löken, tillsätt några korn vitpeppar och stjälkarna från dillen. Reducera till hälften och sila av. Tillsätt en halv dl grädde och låt koka upp. Ta sedan bort kastrullen från plattan och montera i 200 gram rumstempererat smör och smaka av med citron, salt och peppar. Rostad morot: Skala och skär morötterna i valfri form. Rosta på 160 gram i ugnen med salt, peppar, valfri olja och zest från en halv citron. Råhyvlade grönsaker: Skiva polkabeta och fänkål tunt (använd gärna en mandolin) marinera snabbt med en matsked olivolja, salt, peppar och citronsaft. Vill man tillföra mer kolhydrater till rätten så kan den med fördel serveras med pressad potatis.