KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Hotell- och mötesbranschens framt
id
KonferensVärlden Möt Johanna Lind Bagge
KonferensVärlden Möten med naturen som kraftkälla
KonferensVärlden Gör kontoret redo för vår
KonferensVärlden Krydda konferensen med en inspire
rande talare
KonferensVärlden Hållbarhet i fokus – för hållbara
möten
KonferensVärlden Mässkalender 2025
KonferensVärlden 6 recept Köksmästarens favorit
Mat & Dryck Hotel Riverton Kryddgrillad kalventre
côte med rågbrödspanerad gräddpotatis, citroncrème, vitlöksbakade tomater samt rostad rödlök och flädersky Ett recept av Andreas Rolk, Head Chef Restaurant ONE och Madeleine Olsson Finn, Sous Chef INGREDIENSER 4 PORT 800 GR SVENSK KALVENTRECÔTE 1 MSK FÄNKÅLSFRÖN 1 MSK ANISFRÖN 1 MSK KORIANDERFRÖN 600 GR RIVEN MJÖLIG POTATIS 2 ST RIVEN VITLÖK SOLO 200 GR GRÄDDE 8 ST SMÅ KVISTTOMATER 4 ST SMÅ RÖDLÖKAR Rubba kalven med kryddorna, salt och svartpeppar. Stek hela biten i olja och smör och baka den i 80 grader varm ugn till en innertemperatur av 55 grader, kyl ner. Blanda potatis med grädde och vitlök, krydda med örter (dragon, persilja, timjan), salt och svartpeppar. Bred ut i långpanna med bakplåtspapper och baka i 200 grader varm ugn i 50 minuter. Kyl ner och skär ut stavar av potatisgratängen och panera dessa i rivet danskt rågbröd. Fritera vid servering. Baka kvisttomaterna i varm ugn med vitlöksolja. Rosta de små rödlökarna i panna och koka klart i smör. 66 FLÄDERSKY 6 DL KALVFOND 6 ST FLÄDERBLOMMOR (GÅR BRA MED FRYSTA) 2 DL VITTVIN 3 ST HACKAD SCHALOTTENLÖK 2 KLYFTOR VITLÖK Karamellisera 1 msk strösocker i stekpanna och häll i den hackade löken, vin och fond. Tillsätt blommorna och reducera allt till såskoncistens och sila sedan i finmaskig sil. CITRONKRÄM 1 DL CRÈME FRAICHE ZEST OCH SAFT AV EN CITRON HONUNG SALT, PEPPAR Vispa crème fraiche och citronzest. Blanda i citronsaften, krydda med salt, peppar och honung.