KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Hotell- och mötesbranschens framt
id
KonferensVärlden Möt Johanna Lind Bagge
KonferensVärlden Möten med naturen som kraftkälla
KonferensVärlden Gör kontoret redo för vår
KonferensVärlden Krydda konferensen med en inspire
rande talare
KonferensVärlden Hållbarhet i fokus – för hållbara
möten
KonferensVärlden Mässkalender 2025
KonferensVärlden 6 recept Köksmästarens favorit
Mat & Dryck Södra Teatern Tonfisktartar Ett recep
t av köksmästare Andreas Freij INGREDIENSER Tonf isktartar: 400 GR TONFISK (FRÅGA I FISKDISKEN EFTER TONFISK AV BRA KVALITET) Marinad: 0,5 DL HOISINSÅS 0,2 DL LIMEJUICE 0,5 DL JAPANSK SOJA SESAMOLJA Topping: TÄRNAD AVOKADO ÖRTER T. EX. KORIANDER, BUSKKRASSE OCH GRÄSLÖK TIPS! Addera något krisp att äta tartaren med. Jag rekommenderar friterade majschips eller salladsblad för extra crunch. Jalapeño majonnäs: 1 ÄGGULA FRÅN MEDELSTORT ÄGG 1/2 JALAPEÑO 1 MSK RISVINÄGER 1,5–2,5 DL RAPSOLJA JAPANSK SOJA 1 TSK DIJON FÄRSKPRESSAD LIME GÖR SÅ HÄR: Tonf isktartar: Tärna tonf isken. Tips! Den kan gärna vara semifrusen så blir det enklare att få fina tärningar. Ställ i kylen medan du förbereder marinaden. Marinad: Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka av så att syran, sältan och sötman finns där. 64 Topping: Lägg tonf isktartaren i valfria tallrikar, jag använder en stansring när jag lägger upp. Ringla majonnäsen på tartaren, toppa med tärnad avokado och örter. Avsluta gärna med lite extra marinad. Jalapeñosmajonnäs/emulsion: Häll ägg, risvinäger, jalapeño och dijon i en bunke. Vispa eller använd en stavmixer tills det gått ihop till en majonnäs. Addera rapsoljan i en tunn stråle tills majonnäsen får den konsistens du vill ha. Ju mer olja, desto fastare blir den. Och i detta fall så är det en fördel att den blir fetare och fastare. Smaka av med soja, salt och lime.