Nöjesguiden 1
Krog SKÖRDEN TAR ÖVER STOCKHOLMSVERKEN Nu öppnar
kvarterskrogen Skörden i Nooks gamla lokaler på Rosenlundsgatan 33. BAKOM KROGEN STÅR Bland andra Melker Andersson, Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller. Skörden huserar en rad olika restaurangkoncept under samma tak, med internationell husman, fransk bistro och enklare takeaway. Utöver det finns också en mindre butik samt en loungeyta för den som vill ses över en drink eller ett parti schack. − Ambitionen med Skörden har varit att skapa en välkomnande, okomplicerad och prisvärd kvarterskrog, med ett brett utbud i olika prisklasser och för olika behov. En efterlängtad mötesplats med varm och personlig atmosfär, dit man vill återvända flera av veckans dagar för att umgås och äta riktigt god mat, säger Melker Andersson. FÖRUTOM RESTAURANGVERKSAMHETEN DRIVER Skörden även traineeprogrammet “Chefs Camp” för aspirerande kockar, i syfte att locka fler unga till yrket och hjälpa ungdomar i utanförskap. Skörden öppnade den 16 september, med undantag för bistron som vi får vänta på till 14 oktober. FOTO: MAGNUS GLANS EFTER A BOWL AND PLATES: NU ÖPPNAR KANON Krögarduon Rima Ismail och Samir Kersh öppnar nytt vid Tjärhovsplan DET EFTER ATT Måsen stängt för säsongen och nyheten om att A Bowl and Plates lägger ner för gott. Kanon kommer ha grillat i fokus, och blanda influenser från mellanöstern, medelhavet och det sydamerikanska köket. – Att stänga A Bowl efter åtta lyckade år är känslosamt. Det är en plats där vi har utvecklats som krögare, där vi skapat en fantastisk stämning och levererat god mat till gäster som kommit tillbaka år efter år. Vi har skapat så många minnen och smakupplevelser på denna plats. Men vi vill göra mer, och det är dags för oss att ta vårt koncept, våra visioner och vår kärlek vidare till en större lokal som kan hjälpa oss att uppfylla alla våra drömmar, säger Rima Ismail. DEN SOM VARIT på någon av de tidigare lokalerna kommer att känna igen sig vad gäller matinfluenser, även om de nu kommer att utöka fusionkonceptet. Teamet och personalen från A Bowl och Måsen följer med till den nya lokalen där öppningen är planerad till 5 oktober. Till en början endast kvällstid, framåt våren även lunchöppet. 54 NÖJESGUIDEN | NR 9, 2024