NG Öresund 1
Skåne LITEN MEN NAGGANDE GOD PIA IDBERG PÅ PIAS K
ITCHEN. TEXT: MICHA VAN DINTHER VI TRODDE VI hade funnit Skånes minsta krog i Hörte, men Pias Kitchen slår hamnkrogen på fingrarna. I ett 25 kvadratmeter stort Attefallshus i strövområdet vid Nyehusen tar Pia Idberg emot upp till åtta gäster i slutna sällskap. På Pias Kitchen, som konceptet heter och är en förlängning till cateringverksamheten, är menyn levande och omdanas löpande efter säsong, tillgång och lust. Skulle den lilla krogen mot förmodan ändå kännas lite väl intim så går det bra att hyra hem Pia för lagandet av en storslagen måltid i hemmaköket. piaskitchen.se TONIC FÖR FOLKET TEXT: MICHA VAN DINTHER TRION BAKOM MALMÖTONIC, regionens första tillverkare av tonicvatten, heter Fredric Höglund, Niclas Mårtensson och Timmie Gall. Idén föddes, precis som med så många andra produkter, ur avsaknaden av ett bra utbud – de bestämde sig helt sonika för att ta saken i egna händer och tillverka den tonic de själva saknat på marknaden. Den koncentrerade flaskan med Malmötonic, som finns tillgänglig hos bland andra Möllans Ost och Mästerlivs, kryddas, kokas och silas för hand och kostar från 169 kronor. malmotonic.com 90 NÖJESGUIDEN | NR 4, 2018 RAMEN OCH ÖL TEXT: MICHA VAN DINTHER DET HELSINGBORGBASERADE ölbryggeriet Brewski blir med barkrog. Namnet? Barski, så klart. Bryggeriet, som är känt för sin fruktöl (prova Mangofeber) och ölfestivalen Brewskival (teckna in 24–26 augusti i kalendern), hade egentligen inte några planer på att öppna eget. Men när Koppi släppte sin lokal i Helsingborg var det omöjligt att tacka nej. Barski serverar öl – dels några egna, men också en rad andra high end-sorter från kompisbryggerier – tillsammans med färsk ramen. Kökschef Mike Field, med ett förflutet på danska Almanac och en rad olika ramenställen i USA, står för menyn. facebook.com/pg/barski.se