Bumsen 1
GLASS, ÖL OCH OSTKAKA
närproducerat, här köptes det ost och stoppades i kylväskorna. Tredje stoppet blev på Gudmundsgården. Detta är Hallands äldsta gårds strövande grisar, höns och gäss, även om vi inte såg några när vi var där. Här åt vi en god lunch i deras trädgård och njöt i solen. Efter endast fem minuters färd stoppade vi igen, denna gång på Solhaga ste var rosteriet stängt då vår tur krockade med en matfestival i Falkenberg, den valde vi att inte besöka då parkering för tio motorcyklar hade blivit meckigt. trädgård. Snart dags för ett stop igen, nu blev det på World of Riccardo, en italiensk glassfabrik norr om Halmstad. Deras hemmagjorda glass är helt magisk. Efter vårt glasstopp rulllade vi mätta och belåtna mot vårt hotell söder om Laholm. Vädret var fantastiskt. Väl fram vid Tolv personer som plötsligt dyker upp på ett litet gemytligt ställe blir lätt hela gäskskaran. På kvällen avnjöt vi en ”World of Riccardo har hemgjord glass som är helt magisk.” Lanthotell Lögnäs gård som är en gammal bondgård ombyggd till hotell avnjöt vi parkeringsbubbel vid hojarna på parkeringsplatsen, det är på väg att bli en ny standard i klubben. underbar trerättersmiddag med tema Halland, rökt lax till förrätt, vildsvin till huvudrätt och björnbärsparfaith till efterrätt. Dag två, hemresa, idag skulle vi köra in i landet och följa gränsen mot Småland och Västra Götaland, utan att lämna Halland, detta gav oss en helt annorlunda terräng att köra i då vi nu körde i skog och lite mer kuperat landskap. Vi startade vår andra dag i sol och +21°C. Hur lyckades vi det i mitten av september? Första stoppet kom tidigt på Ulvereds kunde även köpa deras produkter, korvar och stekar med mera. stuga som drivs av Marita, hon startade detta tillsamman med sin mamma för snart 30 år sedan och driver det glatt kiga smörgåsar och hantverksförsäljning från lokala hantverkare. Stopp nummer tre, nu var det dags för lunch och var äter du lunch bättre än på en engelsk pub, framförallt om den är på den halländska landsbygden och vägg i vägg med ett mikrobryggeri? Vi stoppade på Folkareds ölbryggeri och deras pub, The Red Fox. Här åt vi genuin engelsk pubmat, ingHallands bästa engelska pub, kan det vara The Red Fox? Prova gärna själv och avgör! en som lämnade bordet hungrig efter detta! Vårt fjärde stopp, nu var det dags Skål i champagne på parkeringen blir tradition. för ett lokalt mejeri, nämligen Källsjö Mejeri, de har diverse mjölkprodukter samt en underbar ostkaka, återigen kunde vi sitta i solen och äta ostkaka på riktigt! Flera köpte också med sig ostkaka för att ha hemma, bra med kylväskor. Sista stoppet och avslutning av helgen, ingen dag är komplett utan glass, ås, underbar hemgjord glass, choklad och marsipan. Det var mätta och nöjda människor som skiljdes åt i Fjärås, någon sa ”jag skall inte äta på en vecka!” Sverige är fantastiskt, detta var bara en liten smak av Halland och en del av under planeringen av denna tur tittat på Kanske nästa år? Två av deltagarna pratade om att kopiera konceptet för en liknande tur i Västergötland, kul! Hoppas vi kan inspirera att göra turer och visa upp sina landskap och vad det har att bjuda på, kulinariskt, historiskt eller något annat tema. Sverige har mycket och bjuda på och ja, Sverige är fantastiskt! 41