KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Variationsrika möten i väst
KonferensVärlden Krydda med gourmetaktiviteter i v
äst
KonferensVärlden Picknick Smarta & snygga prylar
KonferensVärlden KV möter Martina Haag
KonferensVärlden Höga Kusten – en naturlig mötespl
ats
KonferensVärlden Tekniklösningar som höjer möteskv
aliteten
KonferensVärlden Event kalendern
KonferensVärlden Vegetariskt 6 härliga recept Rece
pt INGREDIENSER, 4 PERSONER: 2 KRUKOR DRAGON 150 GR SPENAT, SKÖLJD 100 GR RAPSOLJA, UPPVÄRMD TILL 70 GRADER 1 ST SILVERLÖK 1-2 ST SMÅ GULBETOR 600 GR STORA RÖDBETOR 1-2 ST POLKABETOR 50 GR SALT 2 MSK SPAD FRÅN ESTRAGON 5 DL KIKÄRTSMAJONNÄS (GÅR BRA ATT BYTA UT MOT VANLIG MAJONNÄS) 100 GR DRAGONOLJA 150 GR GREEK WHITE VITOST (GÅR BRA ATT BYTA UT MOT FETAOST) 1 KRUKA GRÄSLÖK RECEPT 1-2-3 LAG 1 DL ÄTTIKSPRIT 2 DL STRÖSOCKER 3 DL VATTEN Koka upp i kastrull och låt svalna. från några utvalda anläggningar Några duktiga köksmästare från olika konferensanläggningar runt om i landet delar med sig av ett vegetariskt recept som passar utmärkt inför vårens och sommarens middagar med familj, vänner och kollegor. Lycka till i köket! GÖR SÅ HÄR: Till detta recept rekommenderar vi mandolin, har du ingen mandolin går det bra att skiva tunt med en vass kniv. Förberedelser - dagen före servering 1. Börja med dragonoljan. Grovhacka dragon och spenat och mixa sedan med uppvärmd rapsolja (cirka 70 grader) och 10 gram salt. Mixa ordentligt så den blir slät, sila (gärna över ett kaffef ilter för bästa resultat) och låt stå i kylen över natten. 2. Koka upp 1-2-3 lag och fördela vätskan i två skålar. Hyvla gulbetorna tunt med mandolin (akta fingrarna!) och lägg i en skål. 3. Hyvla sedan silverlöken tunt på mandolin och pickla i resterande 1-2-3 lag. Låt stå över natten. Samma dag som servering: 1. Olja in rödbetorna lite lätt och gnugga in dem i salt, baka sedan på 180 grader i cirka 1.5-2 timmar beroende på storlek. Skala sedan betorna med kniv när de har svalnat och dela i bitar. 2. Hyvla polkabetor tunt på mandolin och lägg i isvatten cirka 1 timma före användning (iskallt för bästa krisp). 3. Dragonmajonnäs, vispa ner dragonoljan och spadet från estragon i en tunn stråle i majonnäsen. 4. Hacka gräslöken fint. Vid servering Klicka eller spritsa ut dragoncrèmen på en tallrik. Lägg på rödbetorna och sedan gul- och polkabetor. Smula sedan vitosten över och placera ut silverlöken. Sist men inte minst toppa med finhackad gräslök! Auktionsverket Kulturarena Färgglada betor med dragoncrème och vitost Ett recept av Executive chef Fredric Melander 54