KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Variationsrika möten i väst
KonferensVärlden Krydda med gourmetaktiviteter i v
äst
KonferensVärlden Picknick Smarta & snygga prylar
KonferensVärlden KV möter Martina Haag
KonferensVärlden Höga Kusten – en naturlig mötespl
ats
KonferensVärlden Tekniklösningar som höjer möteskv
aliteten
KonferensVärlden Event kalendern
KonferensVärlden Vegetariskt 6 härliga recept
Mat & Dryck Villa Fridhem Rödbetstartar med pickl
ade senapsfrön och rökt majonnäs serveras med krispig potatis samt smörgåskrasse Ett recept av köksmästare Johan Andersson RÖDBETA 3 HELA RÖDBETOR PICKLADE SENAPSFRÖN 1 DL VATTEN 1 DL ÄPPELCIDERVINÄGER 1 DL SOCKER 1 DL SENAPSFRÖN GULA & SVARTA 2 ST LAGERBLAD GRILLAD MAJONNÄS 5 DL MATOLJA 2 MSK DIJONSENAP 2 MSK VINÄGER 3 ST ÄGGULOR KRISPIG POTATIS 1 ST BAKPOTATIS MATOLJA SALT Gör så här Börja med att koka rödbetor tills de är genomkokta. Kyl sedan ner betorna och skala dem. Medan betorna kokar passar du på att mäta upp lagen till senapsfröna. Koka upp vatten och äppelcidervinäger tillsammans med socker och lagerblad, låt koka tills sockret är helt upplöst. Tillsätt därefter senapsfrön och låt koka i cirka 1 timme, tills konsistensen tjocknat och senapsfröna mjuknat. Majonnäsen gör du likt en klassisk majonnäs, med undantag från oljan. Den röker du innan den tillsätts i det uppvispade ägget. Har du inte tillgång till en rökpistol kan oljan rökas med hjälp av två bunkar, en större och en mindre, och rökspån. Häll oljan i den mindre av bunkarna, och placera sedan den mindre bunken i den större. I den större bunken tillsätter du rökspån som du sedan tänder eld på, för att därefter plasta in den stora bunken med den lilla bunken i. På så vis kommer röken absorberas av oljan. Vispa samman äggula, dijonsenap och vinäger tills det börjar tjockna. Då tillsätter du den rökta oljan försiktigt i en tunn stråle, tills det att majonnäsens konsistens tjocknat. Den krispiga potatisen tillagas genom att svarva bakpotatisen till långa, f ina trådar. Dessa potatis-trådar friteras sedan i olika på 160 grader tills de fått en f in färg. Lägg sedan potatisen på papper för att suga upp extra fett för en extra krispig potatis, avsluta genom att strö lite salt över. Vid servering skär du betorna i små kuber, blandar upp dem med lite salt och peppar, samt en god olivolja. Placera i mitten av tallriken i en rund form. Klicka ut majonnäsen omkring betorna så att det ser estetiskt snyggt ut, och lägg picklade senapsfrön spritt över betorna. Avsluta det hela genom att toppa betorna med krispig potatis och nyklippt smörgåskrasse. Smaklig spis! 57