Omtanke 1
RECEPT En godare jul Julen står för dörren och dä
rmed en massa traditionell mat som ska lagas och ätas. Men det går att piffa till julbordet på ett enkelt sätt, om någon skulle vilja det. Du hittar två tips nedan från arla.se. Julköttbullar med ny smak Receptet gäller för 40 st 500 g blandfärs 1 kokt potatis, ca 75 g 1,5 dl Arla Köket® vispgrädde 0,5 rödlök 1 ägg 1 tsk salt 50 g Arla® Svenskt Smör, till stekning Smak 1 0,5 tsk malen kryddpeppar 0,5 msk flytande honung Smak 2 1,5 msk skånsk senap 1 krm svartpeppar Riv potatisen och blanda med grädde. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, ägg, salt och någon av smaksättningarna. Tillsätt gräddblandningen och rör tills färsen är smidig. Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar. Bryn några i taget runt om i smör i en stekpanna. Sänk värmen och stek ytterligare ca 5 min. 60 | www.ssil.se Gräddädelfyllda dadlar med nötter och balsamico Antal portioner: 4 140 g Kvibille® ädel grädd 12 färska dadlar 1 dl balsamvinäger 2 msk olivolja 50 g jordnötter 1 tsk flingsalt Vi önskar er en god jul! Låt osten ligga framme och bli rumstempererad. Kärna ur dadlarna. Fyll en spritspåse med 100 g av osten. Spritsa osten i dadlarna. Koka ihop vinägern tills 2 msk återstår. Blanda i olja. Rosta jordnötterna i en torr, varm stekpanna med saltet. Hacka nötterna och strö dem över dadlarna. Häll på balsamico och smula över resten av osten.