Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 33 Svinntips! Koka bulgur och
blanda ned i salladsresterna. Perfekt tillbehör till grillmiddagen. Ugnspannkaka med zucchini och grillost Ugnspannkaka 1 zucchini (ca 300 g) 1 tsk salt 200 g ICA Norrländsk grillost 3 dl vetemjöl 1 msk spiskummin 3 ägg 6 dl mjölk 65 g babyspenat smör eller matfett till pajformen Persikosallad 2 persikor 250 g körsbärstomater (gärna olika färger) 1 kruka mynta 65 g mâchesallad 1 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl rostade pumpakärnor 1 1/2 dl Rydbergs het kebabsås 2. 3. 4 portioner Tillagningstid: 45 minuter Medel 1. Ugnspannkaka: Riv zucchinin grovt och blanda med salt i ett durkslag, låt ligga i ca 10 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Persikosallad: Dela och kärna ur persikorna och skär i skivor. Dela tomaterna. Hacka myntan grovt. Blanda persika, tomat, mynta, sallad, olivolja, salt och peppar. 4. Ugnspannkaka: Riv grillosten grovt. 5. 6. 7. 8. Vispa mjöl, spiskummin, ägg och hälften av mjölken till en klumpfri smet. Späd med resterande mjölk. Krama ur överflödig vätska från zucchinin. Rör ner zucchini, grillost och babyspenat i smeten och häll den i en smord pajform, storlek 28 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter eller tills pannkakan stannat. Strö pumpakärnor över ugnspannkakan och servera med persikosalladen och kebabsås.