Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 26 Svinntips! De rivna tomater
na är perfekt som grund i Tortellini med riven tomat och rucolapesto Rucolapesto 100 g parmesan 1/2 citron 1 vitlöksklyfta 65 g rucola 1/2 tsk salt 2 dl Monini Extra virgin Olivolja Classico 50 g hel och skållad mandel Tomatsås 4 tomater 1/2 citron 1/2 tsk honung 1/2 tsk salt 2 förp (à 250 g) Rana färsk tortellini med pesto 65 g rucola 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1. 2. en salsa. Blanda med t ex hackad nektarin, rödlök och basilika. Supergott till grillat. 4 portioner Medel Tillagningstid: under 30 minuter Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Rucolapesto: Riv parmesanosten grovt på ett rivjärn (ta undan lite till serveringen). Riv yttersta skalet av hela citronen och pressa ur citronsaften. Skala vitlöken. Mixa rucolan med vitlöken, hälften av citronskalet, hälften av citronsaften, salt och olivolja. Tillsätt mandel och ost. Mixa till en grov pesto. 3. 4. 5. Tomatsås: Riv tomaterna grovt på ett rivjärn. Blanda med resten av citronskalet, resten av citronsaften, honung och salt. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med pesto, tomatsås, rucola, parmesanost och lite svartpeppar.