Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 29 Middagstips! Gör om recepte
t till en pastagratäng. Addera en burk krossade tomater, salt Pasta med körsbärstomater och getost 1 förp (à 380 g) kokta stora vita bönor 4 portioner Barilla pasta, gärna rigatoni 2 vitlöksklyftor 250 g körsbärstomater (gärna blandade färger) 1/2 tsk chiliflakes 2 msk olivolja 2 msk torkad dragon ca 2 dl pastavatten 1 1/2 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 130 g Fontana getost 100 g saltrostade mandlar 65 g rucola 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. och peppar. Lägg i en gratängform, strö över mer ost och in i ugnen. 4 portioner Medel Tillagningstid: 30 minuter Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna. Fräs vitlök och chiliflakes i oljan i en stekpanna ca 1 minut. Rör ner tomater och dragon och fräs i ytterligare 2 minuter. Häll i ca 2 dl av pastavattnet i stekpannan. Vänd ner bönorna och sjud på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av såsen med vinäger, salt och peppar. Smula getosten och grovhacka mandlarna. Häll av pastan och vänd ner den och getosten i bön- och tomatsåsen. Servera pastan med mandlar och rucola.