Maxikökets Broschyr 1
Läskande sommardrink för stora och små Jordgubbsm
ojito 4 portioner. Medel. Tid: under 60 minuter. 4 msk vatten 4 msk rörsocker 20 färska jordgubbar 2–3 lime 1 kruka mynta 33 cl sodavatten krossad is 1. Koka upp vatten och socker. Låt sockerlagen bli ordentligt kall. 2. Snoppa jordgubbarna. Spara 4 små jordgubbar till garnering. Pressa ur limejuicen. 3. Mixa jordgubbar, sockerlag och limejuice i en kannmixer. 4. Plocka myntabladen från stjälkarna. Spara 4 små hela kvistar till garnering. Krama ihop bladen och mosa dem försiktigt mellan fi ngrarna, så att myntans aromer frigörs. 5. Häll upp jordgubbsmixen i 4 glas. Fördela myntabladen i glasen. Lägg i ca 3 msk krossad is i varje glas, toppa med sodavatten och rör om. Garnera med jordgubbe och myntablad. Scanna QR-koden för att ta del av recept och inspiration från Maxiköket.