NG Gbg 1
JIMMY GÅR DIT LUSTEN FÖR HONOM Just nu handlar de
t främst om matlagning för Jimmy Guo. Mästerkocksfinalisten drömmer om egna restauranger och en köksö. TEXT: VERONIKA SEIGERLUND FOTO: GABRIEL LILJEVALL & JIMMY GUO JIMMY GUO ÄR just nu dreglet på allas läppar. På hans växande instagramkonto bjuds följarna ofta med till hemmaköket på Södermalm. Regnbågsfärgade kryddor smaksätter rätter i alla former. Han ångar, steker, röker och kokar. Dofterna går rakt genom skärmen och det vattnas i munnen när man scrollar i Jimmy Guos flöde. HAN ÄR OCKSÅ en av de tolv finalisterna i årets upplaga av Sveriges Mästerkock på TV4. Inget oväntat, enligt kocken själv. – Att jag skulle till topp tolv kändes självklart redan på första audition. Du låter självsäker. – När jag ser mig själv på tv undrar jag 32 NÖJESGUIDEN | NR 2, 2022 ibland varför jag inte kunnat vara lite mer reserverad och inte så överdrivet nöjd. Speciellt när juryn inte blivit så imponerad som jag hoppats. Men så är inte jag. Jag är min egen största kritiker men är också bra på att veta när jag gör något bra. JIMMY GUO JOBBAR egentligen som copywriter. Så hur hamnade han i en matlagningstävling? Vi tar det från början. – Tillfälligheter efter gymnasiet ledde till att jag blev webbreporter på tidningen King. Jobbet var en dörröppnare till modevärlden, där jag senare jobbade som bland annat stylist. Det var jättekul, men slitigt och underbetalt, säger Jimmy. GENOM EN KONTAKT fick Jimmy Guo veta att modejätten H&M sökte en copywriter. Med sitt självsäkra manér rekommenderade han sig själv och fick tjänsten. Karriären fick där en ny riktning och när Stockholms reklamvärld blev för liten gick flytten till London. – Där, under lockdown i London 2020, började jag laga extremt mycket mat. Jag har alltid kollat på Masterchef Australia och gråter till alla avsnitt, det är så rörande att se människor visa så mycket av sig själva genom sin matlagning. Mina vänner började peppa mig att söka programmet själv. SAGT OCH GJORT, för några veckor sedan fick tv-tittarna se Jimmy Guo laga nudlar i rutan första gången. Han lyckas övertyga den petiga juryn att fortsätta tävlingen som en av de tolv finalisterna. Att det blev just nudlar som öppningsrätt var ingen slump. Jimmy Guos föräldrar kommer från Kina. Asiatiska smaker har därför alltid varit nära till hands. Tävlingen är inte ens avslutad och du har redan öppnat en nudelrestaurang? – Jag och mina vänner livade upp en trist kväll i januari med att öppna pop-up restaurangen Noods där vi serverade handgjorda nudlar. Min kompis är art director och gjorde en logga till konceptet, kanske en väl extravagant paketering för en restaurang som bara var öppen en kväll. Men restaurangen blev fullbokad